Terapeuten av Kjell Lampinen

168 SEK
I lager
ISBN : 9789163762734
Språk : Svenska

Mitt manus har sin centrala handling på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning där psykologen Kristian är huvudpersonen. På mottagningen, som även har en grannmottagning, utspelar sig både seriösa terapier och behandlingskonferenser, men även dramatiska och komiska händelser. På olika sätt försöker personalen lösa dem, med blandade resultat. Kristian får även svårigheter i sin familj och med hustrun, som har kommit på nya tankar i sitt liv. Kristians kontakt med de två barnen blir däremot förbättrad, åtminstone en period.

Under hela berättelsen får även Kristian minnesupplevelser från sin uppväxt i en by i norra Norrland. Berättelserna är känslosamma, dramatiska men även humoristiska. Minnesupplevelserna vävs in i berättelsen med de andra delarna och får till följd att Kristian med tiden får en förändrad självbild vilket även påverkar upplösningen av berättelsen.

Jag är psykolog och psykoterapeut, samt handledarutbildad inom flera psykoterapimetoder. Jag har inom olika perioder arbetat inom psykiatrin, och har därför en rätt bred inblick om hur det kan fungera inom psykiatriska verksamheter.

Jag är född och uppvuxen i en mindre by, nära Övertorneå, vid svensk finska gränsen, och Kristians minnesupplevelser har anknytning till denna by och vad jag har upplevt där. Minnesupplevelserna har på så sätt en relativt hög sanningshalt. Även staden Haparanda, där jag gick gymnasiet, blir nämnd i manuset, men med dess svenska översättning "Aspstrand".

ISBN : 9789163762734
Format : 10.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 299
Utgivningsdatum : 2014/09/17
Författare : Kjell Lampinen
Write Your Own Review
Du recenserar:Terapeuten av Kjell Lampinen
Your Rating