Timios från Kreta IV

Romanserie från det minoiska Kreta och kortfattad reseguide i nutid.

179 SEK
I lager
ISBN : 9789188857217
Språk : Svenska

Nyhet! 40% rabatt ifall du beställer alla Timios från Kreta-böcker på en gång! Klicka här för att beställa alla böcker i ett paket med rabatt.

Platon berättar i två dialoger, Timaios och Kritias, om det glansfulla Atlantis. Somliga menar att Platon syftade på det minoiska Kreta, men det råder delade meningar om var den mytomspunna ön var belägen.

På Timios tid blomstrade den minoiska kulturen och Kreta var ett mäktigt rike, som dominerade Medelhavsområdet. Minoerna tog lärdom av länderna runt havet och byggde gigantiska palats med konstfull utsmyckning. De hade goda matematiska kunskaper men visste också mycket om stjärnorna, solen och månen. Palatsens heliga rum riktades med stor precision mot exempelvis solens uppgång i samband med dagjämningen.

I den tredje boken drabbades Timios av stor olycka och blev instängd i ett stenhus efter en katastrofal jordbävning. Han kunde inte ta sig ut ur huset på egen hand och var beredd att acceptera att livet skulle ta slut. Kanske kunde ändå den blå amuletten han fått i Kydonia (Chania) rädda honom?

Läs den dramatiska fortsättningen och besök gärna Kreta om du har möjlighet. Då kan du göra samma resa som Timios gjorde för 3 500 år sedan med hjälp av tipsen I Timios fotspår.

ISBN : 9789188857217
Format : 135.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 369
Utgivningsdatum : 2019/05/13
Författare : Tomas Jerremalm
Write Your Own Review
Du recenserar:Timios från Kreta IV
Your Rating