Lektörstjänst

Innebär att du får ditt manus genomläst av en professionell lektör. Detta betyder att du får hjälp med strukturen och språket så att din text upplevs som mer genomarbetad och färdig.

Från 5.900 SEK
I lager

I korthet innebär ett lektörsutlåtande att du får hjälp med strukturen och språket så att din text upplevs som mer genomarbetad och färdig. I princip alla som gått i skolan kan skriva. Och har man något att berätta har man givetvis rätten att skriva om det och dela med sig till andra! Men vägen mellan idé och färdig bok är lång – det krävs mycket av en författare som vill nå ut till en läsekrets.
Frågor som man bör fråga sig under arbetets gång är: Har berättelsen en framåtrörelse? Är karaktärerna trovärdiga? Är miljöskildringarna målande? Vilket/vilka perspektiv återfinns? Fungerar strukturen vad gäller dialoger och avsnittsmarkeringar? Består texten språkmässigt av vaga respektive överarbetade stycken?


När det gäller faktaböcker ställs högre krav på logisk/pedagogisk uppställning och saklighet.
Det är svårt att bedöma sin egen text och det gäller också för anhöriga som ”läser in” en hel del mellan raderna. För att ge sin text rättvisa och försäkra sig om att den får en professionell prägel, så bör man därför alltid innan sista omarbetningen överlämna sitt manus till en oberoende lektör som kan peka på styrkor och svagheter.


Din bok blir mer läsvärd och du som författare kan utvecklas tack vare den professionella återkopplingen. Detta är en mycket uppskattad tjänst; många författare inspireras och hjälps av lektörens värdefulla och kloka råd.
Även etablerade författare tar lektörer till hjälp, vi från Vulkans sida vill understryka att de allra flesta manus blir betydligt bättre med hjälp av en erfaren och professionell lektör. Vi arbetar med flera lektörer, alla med relevant utbildning och många års erfarenhet.

Write Your Own Review
Du recenserar:Lektörstjänst
Your Rating

Boken når läsaren via