Lektörstjänst

Innebär att du får ditt manus genomläst av en professionell lektör. Detta betyder att du får hjälp med strukturen och språket så att din text upplevs som mer genomarbetad och färdig.

Från 9.400 SEK ink moms
I lager

Vid ett lektörsutlåtande får du respons på styrkor och svagheter i ditt manus med fokus på det innehållsmässiga, dvs storyn och uppbyggnaden. Utifrån de synpunkter som framkommer har du en sista chans att bearbeta ditt manus inför eventuellt korrektur och därefter formgivning och tryck.

I princip alla som gått i skolan kan skriva. Och har man något att berätta har man givetvis rätten att skriva om det och dela med sig till andra! Men vägen mellan idé och färdig bok är lång – det krävs mycket av en författare som vill nå ut till en bredare läsekrets och etablerade författare bearbetar och redigerar sina manus upp till tio gånger innan texten går vidare för språkgranskning.

Frågor som lektören kan ta upp är exempelvis: Har berättelsen en framåtrörelse? Är karaktärerna trovärdiga? Är miljöskildringarna målande? Fungerar perspektiven fullt ut? Finns det en god balans mellan beskrivningar och dialoger? Består texten av vaga respektive överarbetade stycken och kapitel?

När det gäller faktaböcker ställs högre krav på logisk/pedagogisk uppställning och saklighet.

Det är svårt att bedöma sin egen text och det gäller också för anhöriga som ”läser in” en hel del mellan raderna. För att ge sin text rättvisa och försäkra sig om att den får en professionell prägel, så bör man därför alltid innan sista omarbetningen överlämna sitt manus till en oberoende lektör.

Din bok blir mer läsvärd och du som författare kan utvecklas tack vare den professionella återkopplingen. Detta är en mycket uppskattad tjänst; många författare inspireras och utvecklar sitt skrivande med hjälp av lektörens värdefulla och kloka råd.

Vi arbetar med flera professionella lektörer, alla med relevant utbildning och många års erfarenhet.

 

Write Your Own Review
Du recenserar:Lektörstjänst
Your Rating

Boken når läsaren via