Tummelisa av Karl Eidem

144 SEK
I lager
ISBN : 9789163968334
Språk : Svenska

Hösten är på väg. Den svenska säkerhetspolisen, Säpo, är sargad. Mest sargade av alla är David Karlén och hans chef Hans Edelman. Trots förvarningen lyckades de inte avstyra det stora attentatet. Den stora kratern i Stockholm förblir ett öppet hål. Jenny Berlin, en av Säpos mest hängivna medarbetare, anmäler sig frivilligt till terroristbekämpningen.

Det finns emellertid ett mönster som stör Hans Edelman. Han är den enda som ser det. Ett antal till synes orelaterade observationer pekar på ett underliggande, knappt synligt förräderi av Säpo inifrån. Någon medarbetare förser de utländska säkerhetstjänsterna med hemlig information. Eller är Hans bara paranoid och ur balans?

Trots sina tilltagande psykiska besvär initierar han operation Tummelisa. Han handplockar Jenny för att locka fram "mullvaden" i ljuset. Reformerna efter attentatet på Säpo gör att tiden är knapp och kraven på diskretion enorma. Det gäller att fokusera på detaljerna. Ett oförsiktigt steg och mullvaden kan förskansa sig i mörkret. Eller lämna Säpo för gott.

Tummelisa är Karl Eidems fjärde spionthriller om David Karlén och Hans Edelman. Tillsammans söker de upp faran för att neutralisera den i tid. Hittills har hoten kommit utifrån. Den här gången kommer hotet inifrån, vilket ställer helt nya krav på arbetet.  Genom list och tålamod skall nationens säkerhet på nytt åter ställas.

ISBN : 9789163968334
Format : 135.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 314
Utgivningsdatum : 2018/04/23
Författare : Karl Eidem,
Write Your Own Review
Du recenserar:Tummelisa av Karl Eidem
Your Rating