Upprorsmakarna av Chris Sjöberg

198 SEK
I lager
ISBN : 9789188809988
Språk : Svenska

Den ondskefulle borgherren Adeltand härskar över Dalens folk. De bybor som bryter mot hans stränga lagar hamnar i borgens hemska fängelsehålor. Bönderna arbetar hårt på Adeltands åkrar men det mesta av skörden går till borgherrens familj och hans knektar.

Två uppror har släkten Adeltand slagit ner. Ledarna fick dingla i galgen och deras anhängare fängslades.

När några barn bestämmer sig för att försöka befria sina föräldrar blir det upptakten till ett tredje uppror. Men Dalens invånare vill inte veta av er misslyckade uppror som bara kommer att leda till ytterligare försämringar och höjda skatter. Efter att barnen brutit mot borgherrens lagar blir de jagade av hans knektar och tvingas gömma sig i skogen. I byarna nns bönder som gärna förråder dem för en liten betalning av borgherren.

Barnen lyckas gång efter annan lura Adeltands knektar och borgherren blir alltmer uppretad. Han är fast besluten att fånga nidingarna och hänga dem som upprorsmakare.

Upprorsmakarna är en äventyrsberättelse för barn och ungdomar från 9 år. Den riktar sig också till mor- och farföräldrar som tycker om att läsa högt för sina barnbarn.

Författarens vinst från denna bok går till Barndiabetesfonden som stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Läs mer om barndiabetes på sista sidan i boken.

ISBN : 9789188809988
Format : 135.00 X 210.00
Språk : Svenska
Sidor. : 376
Utgivningsdatum : 2018/05/18
Författare : Chris Sjöberg
Write Your Own Review
Du recenserar:Upprorsmakarna av Chris Sjöberg
Your Rating