Vägen till ett tryggare Sverige

När du tänker 5-10 år fram i tiden: Hur stort förtroende har du för att Sverige ska klara utmaningen med lag och ordning på ett bra sätt? I Förtroendebarometern svarar allmänheten på denna fråga, och responsen är oroväckande.

228 SEK
I lager
ISBN : 9789188949813
Språk : Svenska

När du tänker 5-10 år fram i tiden: Hur stort förtroende har du för att Sverige ska klara utmaningen med lag och ordning på ett bra sätt? I Förtroendebarometern svarar allmänheten på denna fråga, och responsen är oroväckande. Bara en tredjedel har mycket eller ganska stort förtroende för Sveriges möjligheter att klara den utmaningen. Det är minst sagt alarmerande siffror. När lag och ordning inte upprätthålls så sätts samhällen ur spel.

Vi lever i en tid där den övergripande trenden i moderna länder är minskad kriminalitet. Sverige går tyvärr mot denna ström. Malmö har nått upp till New York sett till antal mord per invånare.

Otrygghet är en bromskloss mot hållbar samhällsutveckling. Den gör att lokala företagare i marginaliserade stadsdelar inte kan växa och skapa fler jobb. Kriminalitet hindrar stadsdelarna att gå från marginalisering till framtidshopp. En del unga som växer upp i stökiga miljöer attraheras till kriminella nätverk, ilket i slutändan inte bara missgynnar samhället utan också individen.

Lyckligtvis är läget långtifrån hopplöst. Baserat på evidensbaserad metodik kan säkerhetsföretag, rättsstat, kommuner, näringslivet och civilsamhället tillsammans verka för att förebygga och motverka kriminalitet. I denna bok kan du läsa om den hoppfulla politik som kan ge ett bättre och tryggare Sverige.

ISBN : 9789188949813
Språk : Svenska
Utgivningsdatum : 2019/06/13
Författare : Nima Sanandaji,Li Jansson
Write Your Own Review
Du recenserar:Vägen till ett tryggare Sverige
Your Rating