Amerikafararen av Kerstin Gansmark

En ung bondson stiger år 1913 under nytt namn ombord på en amerikabåt. Han hamnar i ett turbulent samhälle i en turbulent tid; som nyinvandrad utlänning i Chicago får han ta de jobb som bjuds, ofta fysiskt krävande och dåligt betalda.

199 SEK
I lager
ISBN : 9789189261112
Publisher : Lava förlag
Språk : Svenska

En ung bondson stiger år 1913 under nytt namn ombord på en amerikabåt. Han hamnar i ett turbulent samhälle i en turbulent tid; som nyinvandrad utlänning i Chicago får han ta de jobb som bjuds, ofta fysiskt krävande och dåligt betalda. Samtidigt blåser socialistiska vindar även i USA och Carls närmaste vän försöker få honom involverad i kampen mot överklassen. Hilma, som också hon utvandrat från Sverige, arbetar som hembiträde åt en förmögen amerikansk familj. Trots deras olikheter i personlighet och umgängeskrets fattar hon och Car tycke för varandra.

Genom dessas olika perspektiv får vi följa vardagen i ett USA under omvälvning, såväl av interna händelser som av stora världspolitiska händelser, samtidigt som vi får följa två unga människor och hur deras relation utvecklas. Och kommer kärleken att hålla trots deras stora olikheter?

Parallellt i romanen löper instuckna kapitel om det stillsamma och stillastående livet på gården i Sverige, det liv Carl lämnade och det han genom nedärvda traditioner egentligen var ämnad för.

Efter femtio år utan kontakt kommer det brev till gården märkt By Air.

ISBN : 9789189261112
Format : 135.00 X 210.00
Publisher : Lava förlag
Språk : Svenska
Sidor. : 144
Utgivningsdatum : 2020/11/20
Författare : Kerstin Gansmark
Formgivare : Mikael Landby
General editor : Andris Kangeris
Write Your Own Review
Du recenserar:Amerikafararen av Kerstin Gansmark
Your Rating