Gör din egen bok

null

Vi är experter på bokutgivning – gör din egen bok hos Nordens största bokutgivare. Vi har jobbat med böcker sen 2008 och har anpassat våra tjänster så att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att göra din egen bok. Oavsett om du behöver extra hjälp med t.ex. omslag, redigering eller korrekturläsning så har vi prisvärda tjänster för alla behov.

Allt du behöver för att göra egna böcker

Tack vare Vulkan så har det aldrig varit så enkelt att ge ut sin bok som nu. Våra bokerbjudanden är anpassade för att du ska hitta det just du behöver för att göra din egen bok –möjligheterna är oändliga. När du ska göra din egen bok kan vi sköta hela processen – eller så kan du välja valda delar av våra tjänster, helt efter dina behov. Vi är flexibla och erbjuder kundanpassade lösningar med dig som författare i centrum och ser till att du får en ypperlig service.

Via våra väl upparbetade kontakter med b.la. formgivare, grafiker, tryckerier m.m. ser vi till att du inte bara får en ytterst väl producerad bok, utan ett riktigt bra pris.

Om du vill investera i din bok och få den lika genomarbetad som på det stora förlaget är det inga problem, men om du i sann egenutgivningsanda vill göra allt själv och bara använda oss för tryck och distribution eller print on demand går det alldeles utmärkt. Oavsett din budget och önskemål kan vi komma med en passande lösning – kontakta oss redan idag för att sätta igång med att göra din egen bok. Alla bär på en berättelse – vi hjälper dig att ge ut din!

Tre sätt att göra sin egen bok på

Bokutgivning – allt-i-ett paket

Om du vill göra en bok och vill ha professionell hjälp med b.la. formgivning och råd kring prissättning, publicering m.m. välj med fördel något av våra bokerbjudanden. När du har skickat in din beställning kommer du att tilldelas en projektledare som blir din följeslagare på din resa från eget manus till egen bok. Våra bokerbjudanden är väldigt uppskattade av de som inte är så datavana eller insatta i formgivning, de passar också bra för dig som inte har tid att själv lägga många timmar på din bok utöver skrivandet.

Boktryckning

Vi trycker över 30.000 ex. i månaden – om du vill trycka din egen bok och har tryckfärdiga filer så kan vi hjälpa dig. Vulkan erbjuder väldigt konkurrenskraftiga priser för dig med behov av boktryckning. Det är enkelt, du laddar upp filerna eller ber om en offert, så återkommer vi till dig med kostnaden för att göra din egen bok efter dina önskemål.

Bokverktyget – skapa böcker online gratis

Med Vulkans bokverktyg blir det enklare än någonsin att skapa en bok online. Att använda bokverktyget är gratis. Oavsett om du väljer att skriva din bok direkt i verktyget eller importera ditt manus från en word-fil så blir slutresultatet alltid av högsta kvalitet. Du kan exportera din bok som tryck-pdf, ePub och/eller MOBI. Du väljer – vi ger dig full kontroll över din egen bok. Eftersom du gör din egen bok själv får du på så sätt bästa pris på tryck.

Vad tycker andra om Vulkan?

Varför göra bok hos oss?

Vi är största bokutgivare i Norden och har många års erfarenhet av bokproduktion – vi trycker fler än 30 000 exemplar i månaden och vi har funnits sedan 2008. Våra bokerbjudanden och vårt bokverktyg är anpassat efter att du ska hitta det just du behöver för att göra din egen bok – möjligheterna är oändliga. Tack vare våra väl upparbetade kontakter med bl.a. formgivare, grafiker, tryckerier m.m. ser vi till att du inte bara får en ytterst väl producerad bok, utan ett riktigt bra pris.

Vi är tacksamma över att vi har så pass många nöjda och återkommande kunder. Många nytillkomna författare kommer också till oss via rekommendation från andra som har gjort sin bok hos oss. När du ska göra din egen bok kan vi sköta hela processen – eller så kan du välja valda delar av våra bokerbjudanden, helt efter dina behov. Du kan också skapa din egen bok online gratis med Vulkans bokverktyg. Det är kostnadsfritt att publicera din e-bok.

Vi är flexibla och erbjuder kundanpassade lösningar med dig som författare i centrum och ser till att du får en ypperlig service. Alla bär på en berättelse – vi hjälper dig att ge ut din!

Vi blir din professionella produktionspartner. Tack vare Vulkan så har det aldrig varit så enkelt att ge ut sin bok som nu. Om du vill investera i din bok och få den lika genomarbetad som på det stora förlaget är det inga problem, men om du i sann egenutgivningsanda vill göra allt själv och bara använda oss för tryck och distribution eller print on demand går det alldeles utmärkt. Oavsett din budget och önskemål kan vi komma med en passande lösning – kontakta oss redan idag för att sätta igång med att göra din egen bok.

Personlig bokförläggare

När du gör din egen bok genom att beställa ett av våra förmånliga bokerbjudanden så blir du tilldelad en personlig bokförläggare. Du kan se förläggaren som din projektledare. Projektledaren finns där för dig och svarar på alla dina frågor och funderingar. Det är av yttersta vikt att våra författare känner sig delaktiga och i kontroll över sin egen bok.

Publicera din bok gratis

När du gör din bok med hjälp av Vulkans bokverktyg så är det självklart alltid gratis att publicera din e-bok, oavsett om det är en ePub eller MOBI eller både och.

Omslagsdesign

Ett snyggt och väl genomarbetat omslag är avgörande för din boks säljkraft. När du gör en egen bok med hjälp av ett av våra bokerbjudanden så ingår det kostnadsfritt att vi hjälper dig med omslag, givet att du förser projektledaren med en ursprungsidé i form av ett foto eller en illustration. I vinter lanseras en omslagsgenerator i Vulkans bokverktyg, där du helt själv kan formge ditt omslag – du blir på så sätt din egen omslagsformgivare. Vill du anlita en erfaren formgivare när du gör din egen bok så beställer du vårat paket Omslagsdesign.

Priser på boktryck från flera aktörer

Vi har inget eget boktryckeri utan har ett upparbetat kontaktnät av en mängd olika tryckerier som lämpar sig för olika typer av bokproduktioner. Vi presenterar förslag från minst en leverantör.

Publicera pappersbok

Gör du din bok genom Vulkans bokverktyg är det gratis att publicera din pappersbok i Vulkans egna butik. Vill du att din bok publiceras officiellt så kostar det 290 SEK ex. moms. Det beror b.la. på att pliktexemplar ska tryckas och skickas till KB och sex stycken universitetsbibliotek.

Berätta din historia och förändra världen

Så många som var tredje svensk vill göra sin egen bok. Många bär på en berättelse som är intressant för många. Det kan vara släktkrönikor, romaner, fotoböcker m.m. Ofta rör det sig om berättelser sprungna ur författarens egna upplevelser, inte sällan vill författaren dela med sig av sina erfarenheter för att göra världen lite bättre. Många som har gått igenom svåra tider har nått insikter som är intressanta för andra att inspireras och ta del av. Många mår bättre av att skriva av sig, det kallas terapeutiskt skrivande.

Självklart kan en fantastisk roman eller fantasyberättelse även den inspirera läsaren. Att skriva skönlitterärt är även det en form av personlig utveckling och hjälper många att hitta nya infallsvinklar på livet. Skrivande är idag bland en av de största fritidssysselsättningarna i Sverige. Det finns många skrivarföreningar och dyl. där man stöttar och hjälper varandra.

Frågor och svar om hur man gör sin egen bok

Om du vill göra din egen bok har du säkert flera frågor om detta – här hittar du vanliga frågor och svar inom ämnet. Om du inte hittar svar på din fråga – tveka inte att kontakta oss.

Hur lång tid tar det att göra en egen bok?

Det är svårt att svara på eftersom alla projekt ser olika ut, men några riktlinjer:

Beställer du ett av våra bokerbjudanden så bör du räkna med minst 6-8 veckor från det att vi mottar råmanus. Det är flera moment förutom själva trycket som ska gås igenom för en genomarbetad bok. Gör du din bok i Vulkans bokverktyg så är det helt upp till dig hur lång tid det tar.

Vad kostar det att göra en egen bok?

I Vulkans bokverktyg är det helt gratis att göra och publicera sin egen e-bok. Det är även gratis att skapa sina egna tryckfärdiga-filer, på så sätt slipper du betala för en formgivare – betala inte för det jobb du kan göra själv. Om du väljer att beställa ett av våra förmånliga bokerbjudanden så är det olika beroende på hur många böcker du väljer att trycka som första upplaga samt bokens utförande. Läs mer om våra bokerbjudanden här! Författarpaketet är ett av våra mest beställda bokpaket där du kan få ett så lågt pris som 19/kr per bok eller lägre.

Hur mycket tjänar jag på att göra min egen bok?

Du bestämmer själv hur mycket du vill tjäna på din bok. Det är inte svårt att tjäna igen investerade pengar när du gör din bok hos oss. Med våra låga tryckpriser och prisvärda bokerbjudanden, för att inte nämna bokverktyget som är helt gratis att använda och där det är helt gratis att publicera sin e-bok, så skapar vi en mycket bra gro grund för dig att tjäna pengar på din egen bok.

Hjälper ni till med marknadsföring?

Ja, om författaren vill så kan vi bistå med marknadsföring.