Våra bindningstyper

Vulkan erbjuder samtliga bindningstyper. Oavsett om du vill producera en traditionell trådbunden hårdpärm eller en snygg pocketbok kan du vända dig till oss. Vi har även stor erfarenhet av att producera böcker i modernare bindningar som till exempel danskt band och flexiband. Om du känner dig osäker på vilken bindningstyp som passar just din bok bäst är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vår erfarna personal dig att hitta rätt alternativ.

Vi har långvariga och goda kontakter med flera tryckerier, vilket gör att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser oavsett vilken bindningstyp du väljer.

Vulkan producerar allt från väldigt små upplagor – från en enda bok – till stora upplagor om tusentals, ibland till och med tiotusentals, böcker.

Oavsett vilken bindningstyp du väljer så ingår laminering i priset. Vanligtvis väljer man matt- eller glosslaminering, men vi kan även erbjuda Velvet Touch-laminering. Ibland väljer man av estetiska skäl att inte laminera boken, vilket såklart också går bra.

Mjukpärm

Flexiband

Danskt band

Spiralbunden

Hårdpärm