Änglar och bråkmakare av Yousef Morshedi

214 SEK
I lager
ISBN : 9789163917783
Publisher :
Språk : Svenska

Änglar och bråkmakare 

Änglar och bråkmakare, är en vacker kärlekshistoria med ett tragiskt slut. En dramatisk och spännande historia som flyter på ett fascinerande sätt. Boken är mycket intressant och på många sätt väcks läsarens intresse att oavbrutet följa med i händelseutvecklingen såväl som karaktärernas livsöden med inslag av maktspel, relationer och förbjuden kärlek i ett historiskt brytningsskede. En liknande tid som vår nuvarande tid med innehåll av det goda mot det onda, det gamla mot det nya, reaktionärer mot framåtsträvare. Kärlek och svek.

 I Änglar och bråkmakare får man följa medlemmar i en förmögen familj och några av de händelser som familjen råkar ut för. Den blivande store emiren Rawwal gifter sig med Malika som efter sitt bröllop förälskar sig i Nadima. Malika använder sin list för att Nadima ska bli Rawwals andra fru. Malika och Nadima föder därefter och med kort mellanrum sina barn. En pojke och en flicka. Sonen Marich räknas som den framtida emiren.

Marich skickas i väg för att studera. Han träffar så småningom resandefolket och blir förälskad i hövdingens dotter. Han gifter sig med henne och ansluter sig till resandefolket efter att ha ljugit om sin bakgrund. Hans giftermål leder till en spricka mellan familjen som med tiden blir större och djupare…

Yousef Morshedi (Josef Bo Roumi Al-Roumyani)

I början av 1980- talet tvingades Yousef Morshedi (Josef Bo Roumi Al-Roumyani), efter år av politisk och social förföljelse, lämna sitt gamla hemland och bosätta sig i Sverige. Stockholm blev en fristad, ett hem i exil, där filosofi, poesi och skönlitteratur fortsatte att vara hans själs medföljare. Både för att läsa och för att själv skriva.

I Sverige har han som pedagog och lärare, med en förkärlek för mångkultur och en lärarexamen med interkulturell inriktning, under de senaste decennierna jobbat inom skolvärlden och med lärande. Han har undervisat och jobbat inom vuxenpedagogik och barnutbildning, som SFI- lärare och som lärarutbildare inom den akademiska världen. Han har organiserat kurser och varit kursansvarig för lärarstudenter med fokus på specialpedagogik, barnutveckling och pedagogik. Han har medverkat i och varit medförfattare till några vetenskapliga undersökningar och arbete.

Romanen Änglar och bråkmakare, som är den första delen i en trilogi, räknas som hans debutroman.

ISBN : 9789163917783
Format : 135.00 X 210.00
Publisher :
Språk : Svenska
Sidor. : 268
Utgivningsdatum : 2016/09/22
Författare : Yousef Morshedi
Write Your Own Review
Du recenserar:Änglar och bråkmakare av Yousef Morshedi
Your Rating