Berätta om din bok!

Min bok handlar om min barndom, min uppväxt, näthat, ätstörningar, mobbing och utanförskap. Både inom familjen och under mina 10 år i grundskolan! Men den innehåller även en stor dos med självförtroende och modet att våga gå sin egen väg. I boken hyllar jag även fyra män som betytt mycket för mig. Den är skriven med mycket allvar men även med mycket humor eftersom att jag är en väldigt glad och social tjej som älskar att träffa nya människor.

Hur kom boken till?

Jag hade länge gått och funderat på detta bokprojektet och hade den i princip klar i huvudet. Så en dag satte jag mig ner och skrev, nio dagar senare var boken klar.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den var klar i mitt huvud men sedan kom det till saker under tiden jag skrev. För mig var det viktigt att få ut det jag känt under mina 18 år och sedan stänga den delen av mitt liv och börja på något nytt och fantastiskt. Förhoppningsvis kan min historia hjälpa någon annan i samma eller liknande situation att komma ut starkare på andra sidan. Nu ska jag bara ha roligt och må bra, inspirera andra och leva mitt liv fullt ut.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Vetskapen om att så många barn och unga inte har någon som lyssnar eller står upp för dem gör mig extremt frustrerad. Barnen är vår framtid och om inte de får en trygg grund att stå på och chansen att utvecklas till fantastiska individer har vi som vuxenvärld misslyckats. Det är vårt ansvar att se till att barnen har en trygg barndom och skolgång. Ett mobbat barn är ett mobbat barn för mycket! Min egen resa inspirerar mig väldigt mycket, att jag höll mig så stark och rakryggad genom allt. Är imponerad av mig själv och framförallt hur jag hanterade allt som så ung.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver absolut på något nu men det tänker jag inte avslöja än! Den som väntar på något gott…

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Våga! Låt inget förlag sätta käppar i hjulet för dig och dina drömmar. Det finns så många andra sätt att ge ut böcker idag, på egen hand. Ett nej ska inte stoppa dig för att göra det du vill. Man måste tro på sig själv för att lyckas och uppnå det man vill. Självförtroende är A och O i en sådan här tuff bransch.

Varför ska man läsa din bok?

För att alla ska förstå att insidan inte allt för ofta är lika fin som ytan. Vuxna bör läsa den för att vakna upp och inse att bara för att man är under 18 innebär inte det att man inte förstår någonting eller har känslor och åsikter. Barn och ungdomar är också individer med olika känslor och tankar kring saker som sker i ens omgivning. Att prata över huvudet på sina barn löser inga problem. Vuxna vet inte alltid bättre än alla andra, dock tror dem det. Unga bör läsa den för att inse att man kan bygga ett fantastiskt liv med eget självförtroende, bra stöd av människor som bryr sig om en på riktigt, ett driv och viljan att våga vara annorlunda. Alla bör läsa den för den riktar sig till alla, ung som gammal.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är en entreprenör som driver eget företag, bloggar och har många bollar i luften samtidigt. Men jag gillar att ha mycket att göra, då mår jag som bäst. Vill ni veta vad jag sysslar med kan ni alltid kika in på min blogg: nouw.com/ericssonebba.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla i detta avlånga land, då de ämnen som jag tar upp i boken drabbar alla på ett eller annat sätt någon gång i livet. Tror att många kan ta med sig åtminstone en lärdom från min bok när de läst klart den. Med positivitet och respekt kommer vi långt. Vi ses ute i vimlet!