Berätta om din bok!
Ett drama som utspelar sig i den lilla byn Påläng som ligger i utkanten av Kalix. En historia som börjar idylliskt men som mer och mer blir dramatisk.
Tänk att så mycket kan hända under en så kort tid. En tid som kändes som en evighet men som försvann på en kort sekund.
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har alltid känt ett sug efter att skriva och min tanke har då i första hand varit en bok om min fars livshistoria som inte alltid haft det så lätt..Men nu blev det en roman som föddes fram, och det som var gemensamt med min första tanke var Påläng som var det ställe där min far växte upp och där jag tillbringat de flesta somrar då vi har vårt sommarställe där.
Det som fick mig att börja skriva var först som terapi eftersom min dåvarande man blev svårt sjuk i cancer och det blev mycket tid på sjukhus. Jag orkade inte koncentrera mig på att varken läsa eller handarbeta. Ur tristess och elände föds kreativitet. Sedan har historien bara växt fram.
Det jag har haft som ledstjärna i mitt skrivande har varit att boken ska innehålla det jag vill ha ut av en bok, spänning kärlek och en portion mystik. En bok som man har svårt att lägga ifrån sig.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag vill få utlopp för min kreativitet och fantasi. Livet inspirerar mig...
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Jag är en kvinna som gärna har flera bollar i luften och älskar att skapa. Jag har alltid skrivit dikter till födelsedagar, dop, bröllop. Jag älskar att skapa med mina händer, måla, bygga m.m. I och med att de känner mig så var nog inte många speciellt förvånade.
Skriver du på något nytt nu?
Jag har börjat på en fortsättning på “Älska och bli Älskad”
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Använd dina egna tankar och erfarenheter och släpp lös din fantasi..
Varför ska man läsa din bok?
Om du vill uppleva en otrolig spänning, en kuslig mystik och en underbar kärlek så är detta boken för dig.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som Förskollärare. Mina stora intressen är hästar, bygga och att måla. jag har haft en del utställningar både här och i Finland.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag tror att boken passa alla åldersgrupper, det är dock ingen barnbok. Från mina syskonbarn 20 år och till mina gamla föräldrar 87 år har läst boken och alla har uppskattat den lika mycket.