För några dagar sedan publicerade Anna Jenelius, 21 år, sin bok "Telas lilla historiebok", och därmed fanns 10.000 titlar på Vulkan.se!
Vi har gjort en liten intervju med Anna.

Berätta om din bok!
Boken heter Telas lilla historiebok, och är skriven som en samling dikter och noveller från fantasivärlden Nahras alla hörn. Bland texterna finns bland annat en berättelse i stil av en traditionell folksaga, en längre novell om ett värdshus och dess många märkliga besökare samt en mentalt inte helt frisk människas självbiografi.
Jag började skriva på manuset när jag var i 16-årsåldern, alltså för fem år sedan. Egentligen började jag redan två år tidigare, men den novell jag skrev då ströks sent i processen.
Då hade jag egentligen inget mål med mitt skrivande, men när jag efterhand insåg att jag tycker bättre om att skriva noveller än längre historier kom jag fram till att jag helt enkelt skulle sätta ihop ett antal sådana till en bok.
Själva världen boken utspelar sig i tillkom mycket tidigt, och jag har flera kartor över den som dessvärre inte finns upptagna i versionen jag nu publicerat. Jag har i mitt sinne levt i den världen så länge nu att jag kan den utan och innan, så det känns lite märkligt att slutligen vara klar med boken som utspelar sig där. 

Berätta lite om dig!
Jag är 21 år och kommer från Järfälla norr om Stockholm. För tillfället ska jag precis påbörja högskolestudier för att bli datorspelsutvecklare, och i övrigt sysslar jag med exempelvis musik, foto och rollspel. Saker som har med skapande att göra och som på något vis engagerar fantasin har alltid varit det som intresserar mig mest.
I övrigt är jag mycket engagerad i miljöfrågor, och var tidigare en hårsmån ifrån att utbilda mig till biolog.

Varför valde du Vulkan?
Som den perfektionist jag är  kändes det skönt att ha kontroll över sitt verk hela vägen. Min bok är dessutom antagligen inte tillräckligt lättillgänglig för att i en handvändning sälja in hos ett etablerat bokförlag, så Vulkan kändes som ett naturligt alternativ för att synas och få en chans att sälja boken ändå. 

Skriver du på något nytt nu?
Jag har precis börjat jobba på  en bok om barndomsidolen Robin Hood, som till skillnad från Telas lilla historiebok ska bli en roman. Skulle den sistnämnda mötas av uppskattning är det inte omöjligt att det kommer en uppföljare i samma stil framöver.

Något mer du vill tillägga?
Det finns bra mycket bättre saker man kan göra med sin tid än att sitta hemma och läsa fantasy – kanske rädda en drunknande isbjörn eller börja källsortera – men givetvis måste man även göra saker som är bra enbart för en själv. Jag hoppas därför att folk kommer att uppskatta min bok och eventuellt kommande sådana, och att åtminstone en eller ett par lägger ifrån sig boken med ett uppskattande leende. Då har jag lyckats med det som hela tiden har varit bokens syfte – att bidra med godnattsagor av olika karaktär, som för en stund tar en långt utanför vår värld och vår tids gränser.