Annah Nozlin, som gett ut tre böcker och som nu arbetar på sin fjärde, har idag intervjuats av bloggen Fantasivärldar, där hon bland annat berättar om hennes skrivande och hur hon blivit författare:

Jag har alltid älskat att skapa mina egna berättelser. När jag var liten skrev jag sagor innan skolåldern och minns att min pappa tejpade upp lappar med små ord som var svåra att stava t.ex. ”och”. Vi hade en stor fikus hemma och många av de gröna bladen pryddes av vita lappar med ord på.

(...)

Inspiration kan komma från alla håll, spännande ortsnamn som man åker förbi på bilsemestern, låttexter och verkliga händelser. Ibland kan det finnas tanketrådar som är förankrade långt tillbaka i tiden, där ingen skulle se sambanden om jag inte pekade ut dem. Böcker som jag läst när jag var ung (läs skolåldern) och som efter decennier av skvalpande längst bak i hjärnan gör sig påminda. Som liten tyckte jag mycket om bokbussen och chauffören brukade ta med böcker från huvudbiblioteket som han visste att jag skulle gilla.

Annah svarar även på frågor om sina egna böcker samt ger en rad bra tips för aspirerande författare. Som en av de värsta sakerna med att vara författare nämner hon att "hon har fler berättelser i huvudet än vad jag hinner med att skriva ner. Fick jag önska skulle jag vilja ha fler timmar per dygn och fler dygn per vecka."

Läs hela intervjun med Annah Nozlin här!