Att omvandla en skriven berättelse till film eller TV-serie har blivit alltmer populärt. Hos Vulkan erbjuder vi hjälp med att anpassa ditt skrivna manus till något som film- och TV-produktionsbolag är intresserade av.

Vi kan inte garantera att ditt manus blir en framgångsrik film eller visas på streamingtjänster, men vi ger ditt manus de bästa möjligheterna att bli en fulländad film. Vi skapar Script Coverage, ett dokument som används inom branschen för att bedöma manusens potential.

Vi har även etablerade kontakter inom film- och TV-branschen som kan hjälpa dig att ta nästa steg. Vi samarbetar med producenter, manusutvecklare och agenter som kan fungera som dina länkar in i manus- och filmvärlden.

Första steget är att skapa ett Script Coverage. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig.

Vår arbetsmetod:

  1. Du har skrivit en bok eller har en idé som kan passa som film.
  2. Du söker kontakt med agenter, producenter och andra intressenter för att testa ditt manus eller filmidé.
  3. Vulkan hjälper dig att ta fram ett Script Coverage, vilket ökar dina chanser att ta ditt manus till film. Vi förmedlar det till våra samarbetspartners.
  4. Vid intresse kan vi skapa ett sk Treatment, en fullt utarbetad berättelse där scenerna beskrivs utan dialog. Vi hjälper dig att slutföra treatmentet.
  5. Om våra samarbetspartners visar intresse, undertecknas ett avtal/option om film. Avtalet sträcker sig vanligtvis från 24 till 36 månader med möjlighet till förlängning. Du får royalty på intäkterna från filmen som författare.
  6. Ett komplett filmmanus utarbetas.
  7. Produktionen kan börja.