Berätta om din bok!

 
Finns inte mycket att säga.....vill att folk ska läsa och betänka väldigt noga på vad jag skriver......sedan har vi ju alla olika nivåer på värden i våra liv, men kanske kan alla bli lite klokare, ödmjukare eller åtminstone bredare i sitt tänkande av att läsa mina s.k dikter.
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 
Egentligen startade boken med ett skämt sid.11 jag var kär i en tjej, men tordes inte skicka den till henne, så jag skickade den till hennes kompis med min kompis som avsändare. Dumt, Jo jag erkänner, men tyckte den var så pass bra att jag skickade den till Länstidningen i Södertälje som publicerade den som dagens dikt. Sedan blev det några till bl.a sid 22 satt uppe på ett dagis när jag började arbeta där, personalen trodde inte det var jag som skrivit den, trots att mitt namn stod efter dikten. Blev väl 5-6 st. dagens dikt innan jag gav upp eftersom andra saker krävde min uppmärksamhet. Men efter min nära döden upplevelse 2008-01-13 och massor av falskspel, förtal och lurendrejeri gentemot mig som jag anser skapade mina blodproppar och sedan mina övriga problem med kroppen kom krav från regeringen på att alla måste jobba 100%, då tvingades jag att välja något genom arbetsförmedlingen. Valet föll på en skrivarkurs..........på Alma (Liljeholmen)........föddes mitt skrivarintresse igen.....Där gav de ut en samlingsbok från alla på skrivarkursen med 6 st. av mina
dikter i, en bok som heter “I stället för byrålådan”, men mina “hårda” dikter tog dom inte med. Detta gjorde mig lite förbannad, eftersom det kändes som om dom ville använda mig (och andra) som bevis på att sjuka kan. Även om detta i mitt fall skulle vara sant och även om detta skulle hjälpt mig på något vis (framtiden får utvisa), så kan vi ändå inte behandla sjuka och gamla på detta vis som vi gör idag. Detta födde mitt skrivarintresse och idén till denna nya bok. Att påverka med ord så att vi återgår till ett välfärdssamhälle med fel och brister som allting har. En pyramid bygger man som den är, inte upp och ner för då rasar den.....Dagens samhälle vill jag jämföra med en upp och nervänd pyramid.....
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 
Dom orättvisor som händer idag mot sjuka, gamla, långtidsarbetslösa, bostadslösa, pappor i vårdnadstvister o.s.v  Tycker det är otroligt att medel-Svensson inte förstår vad som håller på och händer, att de blundar för problemen i Sverige. Jag vill få folk att vakna.......MEDMÄNSKLIGHET, ÖDMJUKHET behöver vi alla visa mer av, även om det kanske måste förklaras med hårda ord.....ibland eller ofta.
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
 
De få vänner jag har, tycker jag är otroligt bra och är inte förvånad. Men de ljuger säkert. Men snart kommer väl sanningens osminkad ord rakt i facet på mig......
 
Skriver du på något nytt nu?
 
Har skrivit 3 kapitel på en bok som är meningen att bli mitt testamente till mina barn.....men får inte till det (ännu)......så jag har bestämt mig för att under tiden jag försöker med boken skriva en dikt
varje dag från och med nyår med något som berör oss alla på ena eller andra sättet.....ska skriva i 4 månader så det lär bli cirka: 120 dikter.......
 
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 
Nej, jag är ledsen, anser mig inte tillräckligt bra att komma med goda råd. Men om jag blir det så lovar jag att återkomma med goda råd. Men en sak kan jag säga redan idag....skrivandet är nyttigt för själen speciellt om man har negativa, farliga tankar inom sig.....SKRIV OM DU KÄNNER FÖR DET, SKRIV IGEN, ÄVEN OM DU TYCKER DET ÄR DÅLIGT, MEN SLÄNG INTE ALLT, SPARA DET SOM DU TYCKER ÄR MINST DÅLIGT I TIO ÅR
 
 
Varför ska man läsa din bok?
 
För att bli en bättre människa ?
 
 
Vad gör du när du inte skriver?
 
Hjälper till på en godisfabrik (deltid), och väntar på att hitta någon som törs hyra ut en lägenhet till en pappa utan barn med 256 betalningsanmärkningar på underhållsbidrag som han fick när han höll på att dö och låg på intensiven på SÖS.......(Man söker anstånd på underhållsbidrag i januari, svårt att göra när man är döende)
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 
Alla så klart, det vill väl alla författare ? Men mest av allt kanske jag önskar att Reinfeldt, Gudrun och andra politiker läser dom......och sedan har jag väl två hemligheter gömda i boken......som ingen kan tyda sig till (smile).