9789163783739Berätta om din bok!
Dagsländor är en hyllning till Göteborg i form av en "ganska sansad", tragikomisk postapokalyps. På dagsländor.se står det mer för den nyfikne.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Det började som ett infall: vore det inte kul att skildra Göteborg efter den Stora Katastrofen. Jag föreställde mig en korsning mellan Pestens tid och Håkan Hellström. Det färdiga resultatet blev inte riktigt vad jag väntat mig. Snarare Vägen möter Viveca Lärn.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har alltid skrivit. Om film på nätet, till exempel, och egna berättelser förstås. Att skriva är en självklarhet. Alla berättelser som lyckas övertrumfa verkligheten en stund inspirerar mig.

Skriver du på något nytt nu?
Jag är snart klar med en fantasyroman med inriktning mot yngre läsare. Något helt annorlunda, alltså.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Just do it. Ha roligt men ta jobbet på allvar. Låt någon du respekterar läsa den och försök vara tacksam för kritiken. Själva (egen)utgivningen är den lätta biten.

Varför ska man läsa din bok?
För att den går snabbt att läsa ut och är en självklar "snackis", vare sig man gillar den eller inte. Och för att den faktiskt gör något annorlunda av genren.

Vad gör du när du inte skriver?
Till vardags jobbar med jag systemutveckling och översättning. Bor i Majorna med lilla familjen. Läser alldeles för lite nu för tiden men försöker bättra mig.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Ruben Östlund och Josef Fares. Det skulle vara intressant att se deras filmversioner. De kunde visas som en gammaldags double feature. Drömma kan man ju alltid ...

Du kan köpa boken Dagsländor här!