Berätta om din bok!

Den här diktsamlingen är en resa i världen, i livet, och iakttagelser längs dess gång där människors vägar möts, korsas, går parallellt med varandra, försvinner iväg i en öken utan slut förskonad endast av hägringar; det är en resa Där Vägar Möts, och livet däremellan.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den har helt klart växt fram. På så sätt att dikterna skrevs var för sig under ett antal år när jag kände inspiration att skriva, inspiration som infann sig i olika delar av världen, på hemmaplan, av världsliga ting och av vardagligt kaos.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det är väldigt mycket faktiskt. Det gäller bara att pausa och inte bara köra på dag ut och dag in i 180, det är viktigt att reflektera över det du ser och gör. När jag får göra det kan jag bli inspirerad av vad som helst. Även om jag själv kan hamna i det berömda ekorrhjulet så är jag nog ändå bra på att stanna upp, reflektera och leva i nuet, vissa kan ju resa till andra sidan jorden utan att egentligen se något eller lära sig något nytt, de är exakt samma människor när de kommer hem.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Först fick jag intyga att jag faktiskt inte skojade, är inget jag pratat om så mycket till så många. Men överlag så var det väldigt positiva reaktioner som har fått mig att ännu mer vilja fortsätta att skriva.

Skriver du på något nytt nu?

Ja, vi får se vad det blir av det.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Om du vill skriva så gör det bara och låt dig inspireras av allting. Om du har en ide så kör på den. Men det betyder inte att du inte ska korrekturläsa och göra ändringar av det du skrivit. Att läsa andras böcker har hjälpt mig och inspirerat mig. Annars så tror jag inte tips från andra om att skriva en bok tar dig särskilt långt, hitta din egen väg och ditt eget sätt.

Varför ska man läsa din bok?

Det finns så många dåliga böcker där ute så varför inte testa något annat än en spänningsroman eller en deckare? Den erbjuder något annorlunda, ett djup utan att för den delen vara överdrivet svår. Jag själv tycker i alla fall att det är kvalitativ, genomtänkt samtidigt spontan lyrik - sedan får man ju så klar döma själv.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag läser väldigt mycket. Annars har jag många olika intressen. Det kan vara allt från att åka skidor, spela och se på fotboll, en bra fest är alltid trevligt och så klart att resa. När jag inte behöver jobba förståss och det behöver jag ju en del, typ 40 timmar i veckan, baah!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som inte redan läst den.

Köp boken här!