Berätta om din bok!

Boken är en liten antologi, där jag samlat tre hela diktsviter som delvis tidigare blivit publicerade i olika tidskrifter, Fnul: som handlar om föreläsningar på universitetet, Ibland Maxime: som handlar om hur en man känner när han förlorar kvinnan han älskar och Dispyt: som handlar om två människor som glider ur varandras famnar. samlingen ingår också den långa versionen av novellen "Ängeln; Erato" som delvis publicerades i novellsamlingen "En grundläggande anatomisk harmoni" som utkom i april 2011 på förlaget Charlie by Kabusa. Och dessutom så ingår några korta texter i novellform som blickar fram mot nästa bokprojekt som jag tror blir en roman.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Samlingen var först tänkt att bli extramaterialet till novellsamlingen En grundläggande anatomisk harmoni, eftersom jag ville ge läsarna chansen att få läsa hela novellen Ängeln; Erato som bara delvis ingår i den samlingen.

Ganska snart kom jag på att jag ville göra något av mina dikter också, samla dem på ett ställe, och så hade jag skrivit lite nya korta texter under våren, samtidigt som jag väntade på att novellsamlingen skulle publiceras. Antologin blir alltså en liten fin bok för de som gillar mina texter.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag tror det är ett grundläggande behov av att berätta, om något som är annorlunda, kanske med tanken att få andra att förstå olika berättelser och andras tankegångar. Jag tycker det är jättespännande att sätta sig in i hur en annan karaktär kan tänka, tycka och leva, och hitta på små historier kring dessa karaktärer och deras liv.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

När första boken kom tänkte alla att det var coolt. Nu känns det mer
inarbetat och vant eftersom detta är den tredje boken, även om det
fortfarande känns coolt och otroligt att få sina egna texter publicerade.
När det kommer läsarbrev känns det fantastiskt!

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag har börjat skriva på nästa roman, samtidigt som jag håller på med två andra små volymer.. samtidigt! Jag har aldrig varit så bra på att fokusera på just en text när jag skriver, jag måste rensa huvudet med att skriva på annat samtidigt, trots att det känns som att det kanske vore smartast att bara skriva på en sak åt gången.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv många skrivövningar, inred en liten skrivhörna, avsätt tid att
skriva varje dag, om inte annat så att tankarna kommer igång. Och skriv, eller läs. Att läsa är detsamma som att skriva för mig. Jag läser
jättemycket när jag skriver, men jag har inte så mycket disciplin att jag själv skriver varje dag. Lär dig ge respons på andras texter, och ta emot respons - det är jätteviktigt och utvecklande.

Varför ska man läsa din bok?

För att den är bra och intressant, och kanske förklarar en del som står i mina andra böcker och blickar mot det som komma skall.

Vad gör du när du inte skriver?

Målar. Läser. Lagar mat och drömmer om Medelhavet. Jag älskar att laga italiensk mat, och skulle gärna ha en skrivarlya någonstans i södra Italien.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

De som är nyfikna på att se vad jag skriver, de som redan läst något av mig, de som vill hålla sinnet öppet. Dikterna känns personligare än andra texter jag skrivit, så de som tycker om fragmentariska texter med mycket känslor mellan raderna ska läsa det här.