Berätta om din bok!
En dimmig försommarnatt hittas en yngling död vid den gamla avrättningsplatsen i Bursiljum. Han saknar huvud. Detta är bara en försmak på vad som ska drabba Burträskområdet under den kommande sommaren. Den traumatiserade krigsreportern Crissa Wallin återvänder till bygden som släkten härstammar ifrån och dras oförskylt in i händelserna av ond bråd död. Kriminalinspektör Ela Marklund är den som leder polisens arbete i jakten på en bestialisk mördare. Till varje pris måste denna stoppas innan fler människor får sätta livet till.
Hur kom boken till?
Den kom till för nio år sedan i samband med en promenad på den omtalade Smedjeholmen i Burträsk. Längst ut fanns en undanskymd plats väl dold av nedhängande grenar, perfekt om man ville gömma en död kropp. I denna norrländska idyll fick jag inspiration till min första deckare.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Från början var det bara en plats och en känsla som satte igång berättelsen. Karaktärerna, av vilken Crissa var den första, dök upp allt eftersom handlingen fortskred.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag har alltid skrivit, mer eller mindre och det är en naturlig del av vardagen för mig.
Skriver du på något nytt nu?
Just nu växlar jag mellan att skriva texter till en bok om Gofika och att färdigställa manuset till nästa Burträskdeckare som släpps under våren.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det är bara att sätta igång. Att skriva är ett hantverk som utvecklas genom att ständigt öva.
Varför ska man läsa din bok?
Om man gillar att läsa en spänningsdeckare som utspelar sig i norrländsk miljö och samtidigt får nackhåren att resa sig, då är denna perfekt .
Vad gör du när du inte skriver?
Föreläser, arbetar med integration.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Självklart alla!