Berätta om er bok!

-Ett desperat hundägarskap som övergick i inspiration tack vare kunskap om hundens språk. Det är en berättelse om Mervi och hennes kund Kenzo där kunskaper om hundens språk vävs in som en del av lösningen.

Vad får er att vilja skriva? Vad inspirerar er? Hur kom boken till?

-Gunilla: För mig handlar det om att fånga, förstå och förmedla en känsla och ett tillstånd. När jag träffade Mervi såg jag något i hennes arbete som bestod av uppriktig glädje, starkt intresse och djup hängivenhet. Min fundering var genast; kan detta förmedlas till flera? Kan det t o m göras systematiskt så att andra kan lära sig detta och inte bara njuta för stunden när någon annan visar det. Detta var grunden till vår bok.
-Mervi: Jag hade en stark övertygelse av något som har fungerat för mig och som jag ville inspirera andra med. Ett ärligt, relevant och viktigt budskap som jag önskar att fler kan ha nytta av. I detta fall var det en aha-känsla av att ha hittat en av de viktigaste kunskapsnycklarna till mitt hundägarskap.

Hur reagerade omgivningen på ert författarskap?

-Med glädje och förväntan. Äntligen klar! Det var så självklart efter alla förberedande diskussioner och utlägg i sociala medier.
Skriver ni på något nytt nu?
-Ja, nästa projekt är en bok till valpägare.

Har ni tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

-Börja. Ställ inte för höga krav. Hitta ett bollplank som kan stötta/inspirera eller komplettera dina tankar. Ta små steg och ofta. Sätt upp ett mål. Tro på din idé.
Varför ska man läsa er bok?
-För att lära sig förstå sin hund, förebygga och rehabilitera eventuella problembeteenden. Boken passar alla hundägare oavsett hundens ras eller ålder.

Vad gör ni när ni inte skriver?

Mervi driver sin butik och utbildar hundägare i hela Sverige. Gunilla arbetare med marknadskommunikation och livsstilsfrågor.
Vilka vill ni helst bör läsa er bok?
-Alla som är intresserade av ett naturligt ledarskap med hund.