Berätta om din bok!

Djupa vatten är den tredje spänningsromanen av fyra i min Infrastrukturserie. Den har hamnar och sjöfart som fond och handlingen är förlagd till Luleås vackra skärgård. Historien tar sin början med att vi får följa tre unga flyktingar från Nordkorea som lyckats ta sig till Sverige och blir funna av en gammal fiskare.

Amanda Colt, som tagit tjänstledigt från polisen i Västerås för att studera sociologi på Luleå tekniska universitet under några veckor, stöter återigen på den store Sven och Max och blir indragen i deras fortsatta jakt på Max mammas mördare.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Böckerna jag skriver har alltid enbart ett löst upplägg, som ramen till ett pussel ungefär. Vartefter jag skriver faller pusselbitarna på plats.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Dels blir jag inspirerad varje gång jag sätter mig vid tangentbordet och känner hur historien liksom tar fart, hur spännande miljöer och intressanta personer plötsligt poppar upp. Men även innan jag sätter mig vid datorn känner jag att utmaningen i sig, att på nytt starta upp ett bokprojekt, är mycket inspirerande.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Enbart positiva omdömen och många klappar på axeln. Flera anser att böckerna håller god internationell standard, vilket jag givetvis blir extra mallig för.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har hunnit en bra bit in i fjärde och sista boken i Infrastrukturserien och här kommer handlingen att nå sin höjdpunkt och säcken kommer slutligen att knytas ihop.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Många som jag talar med om författande funderar mycket och går skrivarkurser mm, klurar på om de kan klara av att skriva en bok. Jag skulle föreslå den som vill skriva att viga en helg, sätta sig ned och påbörja själva skrivandet. Testa skarpt och inte fundera så mycket mer, för då växer samtidigt tröskeln och möjligen även tvekan och tvivel. Man känner ganska snart om man är på rätt spår, så att säga.

Varför ska man läsa din bok?

Om man vill få spänning för en stund, komma bort från verkligheten och underhållas av en historia med bra driv och närvaro. Då ska man läsa min bok.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag är konsult inom projektledning och har uppdrag åt Trafikverket där jag tillsammans med mina projektgrupper planerar, projekterar och bygger väganläggningar.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag skulle gärna se att fler ungdomar tar sig över tröskeln och får känslan för böckernas magi. Förutom de unga så önskar jag att män generellt, i större utsträckning, skulle läsa min serie. Jag tror att man som man har lätt för att fångas av drivet i berättelserna.