Berätta om din bok!

Boken är en thriller och utspelar sig i Nyköping med omnejd. Den handlar om en ung kvinna som plötsligt befinner sig i en mardröm. En mardröm som självklart innehåller ond bråd död och med ett något oväntat slut. Handlingen utspelar sig på verkliga platser vilket är viktigt för mig eftersom en läsare ska känna igen sig eller i varje fall veta att miljöerna är verkliga.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag hade en idé från början om handling och plats. Hur den växte fram är svårt att säga men jag brukar ständigt se mig omkring när jag sitter i bilen på väg till mitt arbete och målar upp ett scenario i huvudet. Ett scenario baserat på byggnader, miljöer eller människor som jag ser. Det brukar till slut omvandlas till en handling och till slut blir det till en idé om en bok.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid gillat det skrivna ordet och läst väldigt mycket i mina dagar. När jag var i de tidiga tonåren skickade jag till och med in en serie till den numera nedlagda tidningen Svenska Serier. På något sätt känns det naturligt att uttrycka sig genom skrift. För många år sedan bestämde jag mig för att inte bara säga ”det vore kul att skriva en bok” utan verkligen göra det. Alla författare inspirerar mig och framför allt de som skriver böcker från deras hemmiljöer.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Den första reaktionen var – ”Va, kan du skriva?” för att sedan övergå till ”Kul, fortsätt.” Så självklart ska jag fortsätta skriva böcker.

Skriver du på något nytt nu?

Just nu skriver jag på en uppföljare till En efter en som utspelar sig några år senare. Min ambition är att skriva en serie böcker om huvudpersonen.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det är alltid svårt att ge råd eftersom alla råd skiljer sig från person till person. Jag kan bara försöka beskriva hur jag tänker eller gör i vissa fall. När boken är klar dvs när den sista punkten är skriven gå igenom boken många gånger. Du kommer själv på en mängd fel, nya meningar som flyter bättre, nya scener, felaktiga scener med mera. Ta hjälp av stavningsprogram och av någon som kan korrekturläsa kontinuerligt. Redan från början hade jag bestämt mig för att alla miljöer som jag skriver om ska finnas i verkligheten. Alla hus, gator, affärer och så vidare ska finnas. På så sätt kan jag lättare beskriva en handling eller en scen om den är verklighetsanknuten.   Varför ska man läsa din bok? Min bok ska man läsa för att få en stunds avkoppling från verkligheten men samtidigt finnas kvar i den via de miljöer som handlingen utspelar sig i. Den ska vara underhållande från start till slut.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver arbetar jag till vardags som konsult med inriktning verksamhetsutveckling med fokus på förbättringar via mitt egna företag. Vilka vill du helst ska läsa din bok? De som jag helst vill ska läsa min bok är alla som gillar thrillers och deckare som utspelar sig i verkliga miljöer. De som vill ha en stunds underhållning och som ser fram emot nästa bok i serien. Naturligtvis är allt fiktion men det skulle kunna hända.

Köp boken här!