Berätta om din bok!

Min bok är skriven av egna erfarenheter, om kampen för att min sambo skulle bli fri sitt drogmissbruk, och om hur oerhört svårt det är att stå bredvid, maktlös. Jag ville visa för alla att de anhöriga lider precis lika mycket om missbrukaren och att vi faktiskt också behöver mycket stöd från kommunen och omgivningen.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har länge velat skriva böcker, men har inte kunnat få ner orden på papper. Efter den svåra tiden med min sambos missbruk och den tiden som följde, så bestämde jag mig för att den historien borde komma fram, att medberoende inte är lika påtalat som själva missbruket. Så jag började skriva min dagbok, mitt liv.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag älskar att läsa och att skriva. Dean Koontz har haft stor inverkan på mig med sina böcker. Livshistorier inspirerar mig mycket och det är sånt jag kommer att fortsätta skriva om.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Alla runt omkring mig har stöttat mig i mitt skrivande. Jag har bara fått positiv feedback från alla angående den här boken, som faktiskt behövs läsas, speciellt av de människor som faktiskt lever som medberoende.

Skriver du på något nytt nu?
För närvarande har jag tre nya böcker på gång, två livshistorier och en fiktiv.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
För att kunna skriva en bok är det enda som krävs engagemang. Har man väl fått fram en ide i huvudet och lyckats skriva ner början, så kommer resten att infinna sig ganska snart. Det är mycket jobb med att skriva, men det är värt varenda sekund när man väl har skrivit färdigt.

Varför ska man läsa er bok?
Min bok är viktig i och med den okunskap som finns gällande de anhöriga till en missbrukare. Jag vill att allt fler får upp ögonen för de medberoende och att folk inser att det är fruktansvärt svårt att leva med en missbrukare och att man ska ta till all möjlig hjälp, inte bara åt missbrukaren, utan även åt sig själv.

Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver så ser är jag med min familj. Eftersom jag är sjukskriven på grund av social fobi och andra problem efter mitt medberoende så kan jag nu lägga all tid och energi på min familj. När jag inte läser eller skriver böcker så ser jag gärna en film.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill att alla ska läsa min bok, allra helst de som lever i ett missbruk. Jag önskar att någon läser den, känner igen sig och kanske kan ta hjälp i tid, innan det är för sent.

Köp boken här!