Berätta om din bok!
Boken handlar om kvinnan Ester och hennes liv.
Enkelt uttryckt kan jag väl säga att boken handlar om kvinnan Esters utveckling från ung kvinna till mogen ålder.  Ester är en levnadsglad kvinna men hon möter många sorgligheter i sitt liv, som hon naturligtvis inte räknat med.

Lektören kallade min roman för en pikaresk-roman och jag blev lite förvånad. ”OK”, tänkte jag, det betyder ju att det finns en hel del i boken att skratta åt. Och det gillar jag. Jag tycker om när folk skrattar när jag försöker berätta något roligt.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag har under hela mitt liv skrivit.  Dikter, poesi, små historier och dagböcker. Och när jag gick i pension vid 64 års ålder tyckte jag att jag hade tid att färdigställa några påbörjade handlingar.  En hel del är från mitt eget liv och annat är påhittat.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Livet inspirerar mig. Och eftersom jag skrivit dagböcker i hela mitt liv, så finns mycket att hämta därur.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
När jag berättade det för några vänner att jag tänkte ge ut en bok tyckte de att det var spännande och väntar nu ivrigt på att boken ska komma ut!

Skriver du på något nytt nu?
Jag skriver alltid. Men ingen början på en ny bok. Men det får tiden utvisa om det blir någon mer bok.  ESTER, del 2, måhända.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Gillar man att skriva, så är det bara att sätta igång. Handlingen kan komma medan man skriver.  Om man inte gillar att skriva, ja, då ska man inte göra det.

Själv ville jag inte lämna mitt manus till olika förlag för att de skulle tycka ”nej”, ”kanske”, ”vill inte” utan jag valde Vulkan, som var villiga att trycka den.

Varför ska man läsa din bok?
Den innehåller en hel del spännande saker sett ur en kvinnas liv.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag tar nu för tiden hand om min sjuke man, vilket tar sin tid.
Jag målar. Jag har öppnat en lokal, där jag bor, och visar där mina målningar och andras.
Jag promenerar, simmar, träffar barn, barnbarn och vänner.
Försöker ta igen ”förlorad” tid som jag tyckte det ofta blev när jag jobbade som anställd (med lön för försörjning) från morgon till kväll. Trots att jag verkligen gillade mitt arbete som projektledare på SIS, Swedish Standards Institute under 20 år.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Vem som helst som känner sig manad, både ung och gammal.