Berätta om din bok!

Historien utspelar sig för det mesta i rymden och kretsar kring de två rymdmännen Ze och Xerge. De har av sina ledare fått i uppdrag att resa till våran planet för att samla ihop material som de sedan ska ta med sig hem så deras forskare ska kunna studera och lära sig mer om oss människor. Resan till jorden blir allt annat än problemfritt. Under resans gång kommer Ze och Xerge att både få lära sig mer om vårat solsystem och även få utstå det ena problemet efter det andra. Boken fungerar som en faktabok med en äventyrshistoria som både är spännande och bitvis gripande. Den ska ge en bild av att rymdvarelserna inte är så olik oss människor men att de ändå ligger en bit före oss i utvecklingen.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén av att skriva en bok som kretsade kring vårat solsystem och våra planeter har funnits i många år. Problemet har varit att hitta en bra historia att arbeta utifrån. Jag ville få med fakta om alla planeterna och vårat solsystem, det var redan bestämt. Idén om att låta två rymdmän göra denna resa kom till strax innan jag började att skriva. Sedan hade jag det mesta av handlingen redan klart för mig när jag började att skriva men ändringar och förbättringar kom under arbetets gång.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid tyckt om att skriva och en av sakerna som driver mig är att jag vill underhålla. Jag tycker om att underhålla och jag får alltid olika idéer i huvudet. Jag får en del av inspirationen utifrån mina egna funderingar och tankar, som med "Ett rymdäventyr" t. ex. Är rymdvarelserna så olika oss, är de kanske mer känsliga än vad vi är? Ibland kan en idé komma av en enkel upplevelse eller att jag vandrar någonstans och börjar att tänka, här har jag någonting att använda mig av.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Posetivt. Redan innan boken var färdig hade jag några givna köpare och många blev jättenyfikna på vad jag hade kommit på.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har redan ett grundfärdigt material till en ny bok som jag hoppas bli klar med innan jul.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Tänk inte för mycket när du ska skriva. Låt historien komma från hjärtat och utveckla idéen efter det. Tänk på vad du vill att läsarna ska få ta del av men var noga med att du själv ska känna dig nöjd med boken och inte bara läsarna. Ha en grundidé till vad boken ska handla om och låt sedan skrivandet flyta på av sig själv.

Varför ska man läsa din bok?

För att den inte bara bjuder på ett spännande äventyr. Den ger också intressanta fakta om vårat solsystem på ett roligt sätt. Man får också lära sig mer om hur viktig vänskapen är.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag umgås med familjen, utvecklar nya idéer till nya berättelser samt gör amatörfilmer när jag har en bra idé. Jag spenderar en del tid till att läsa, lyssna på musik, titta på film och spela tv spel. Sedan tar jag dagarna lite som de kommer. Ingen dag är den andra lik. Händer någonting spännande så tar jag del av den.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken är i första hand anpassat för den yngre publiken, runt 10 år och framåt men jag tror också att vuxna skulle kunna uppskatta den här berättelsen. 

Köp boken här!