Berätta om din bok!

Boken är en biografi över mitt liv, till och med mitt första minne! Mina hemförhållanden, skolgång, arbete, militärtjänst och inte minst det jag har uträttat i Emådalens Naturskyddsförening. Ett av mina stora intressen är botanik och när jag slutade arbeta började jag odla tropiska växter som en utmaning. Sedan är det mina resor. Och så handlar den om mitt släktträd på min fars sida ända från 1400-talet och framåt.

Hur kom boken till?

Jag fick en idé om att jag skulle skriva en bok om mitt liv. Jag började flera gånger men slängde ut resultatet. Men till sist blev det en bok. Eftersom jag kommer från enkla förhållanden är den en kontrast till det fina folkets biografier.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det kom efterhand som jag skrev.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag ville skriva om mitt liv och det var svårt att komma igång. Men när jag såg att det blev ett resultat så blev det intressant.

Skriver du på något nytt nu?

Nej.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Man måste våga försöka!

Varför ska man läsa din bok?

Den speglar livet i en liten ort på 1950- och 1960-talet som när en nioåring från Hultsfred fick uppleva Stockholm i en vecka.

Vad gör du när du inte skriver?

Läser, deckare och faktaböcker. Odlar. Matlagning.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Både yngre och äldre kan ha utbyte av den var och en på sitt sätt.