Berätta om din bok!

Boken handlar väldigt detaljerat om min vistelse i Nepal. Steg för steg berättar jag om allt jag ser framför mig.

År 2008 var jag i Nepal för att bestiga berg i Himalaya och för att resa runt i landet, som jag nu fem år senare skrivit en bok om. Resan handlar om så mycket mer än ”bara” bergsklättring. Att vandra i världens vackraste omgivning med världens högsta berg runt om sig är något speciellt!

Från att vandra och bestiga berg i himmelsk omgivning befinner jag mig också i det väldigt fattiga Kathmandu.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Från första början var tanken att jag endast skulle skriva ett häfte om resan på 20- 30 sidor, för att notera allt det viktigaste jag varit med om.

Under tiden jag skrev upptäckte jag snart att det här blir inget häfte, det blir en bok. Nu är boken klar med sina 309 sidor och med vackra bilder i!

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det som får mig att skriva är att jag blir påmind väldigt mycket om mina resor då jag skriver. Många ”aha” upplevelser får jag om allt jag varit med om som jag mer än gärna vill ha med i texten.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Alla tycker det är jättekul att jag skrivit en bok om min livs största resa. För min del känns det också bra att göra en bok om resan. Normalt berättar jag i några minuter om tiden jag var i Nepal för dem intresserade. Skulle jag berätta allt som står i boken hade det tagit flera timmar. Därför är det kul att ha hela resan i textform, då får dem intresserade läsa om allt i detalj.

 

Skriver du på något nytt nu?

Inte just nu. Däremot kan det mycket väl bli så att jag börjar skriva om en annan resa jag varit med om kommande höst.

 

Varför ska man läsa din bok?

Boken ger en tydlig bild av hur verkligheten ser ut i andra delar av världen. Himalaya är ett vackert område. Däremot i Kathmandu och andra delar av Nepal är ren misär.

 

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver cyklar jag trial väldigt mycket. En extremsport jag hållit på med i över 10 år. Annars klippklättrar jag och lever livet. Det är nämligen så att idag 2013-07-15 kl 17.00 gör jag ännu en resa ut i världen. Den här gånger åker jag med motorcykeln genom Europa och vidare mot Montenegro bland annat.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Först och främst vill jag att alla jag känner ska läsa om min resa. Hela min resa finns skriven i detalj och boken är värd att läsa.

Sedan vill jag dela med mig boken till alla andra intresserade också. Du behöver inte vara intresserad av just Himalaya eller äventyr för att tycka boken är bra.

Hela boken är skriven av mig, på mitt sätt och jag tror alla som läser den kommer tycka om boken!

Köp boken här!