Berätta om din bok!

Min bok är en samling av lyrik från känslorna efter uppbrott från en människa som öppnade ditt hjärta, och lämnade det lika vidöppet när de försvann igen sedan. Det är alla känslor på en och samma gång som man kan tänkas gå igenom under processen att ta sig vidare, framåt.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

En bekant frågade mig vad jag förväntades att läsaren skulle känna medan de läser min bok. Jag sa direkt, att tänk dig varje känsla man känt i kroppen och i sinnet efter någon som sårat en, tänk er att alla de romanserna, känslorna och människorna har jag fått ur mig i en enda bok för andra att känna tillsammans med. Att koppla ihop, se likheter och olikheter, öppna ögon och gå vidare samtidigt som man vågar få känna allt det här. Jag vill öppna ögon för oss alla att känna att det är okej att känna allting, och att man kan känna allt trots att man tar sig framåt. Känslor är starkt, att känna är starkt, man är stark. Efter många svek och uppbrott ville jag bygga något av vad jag älskar att göra, från något som gjort mig illa. Skapa något konstärligt av något smärtsamt, helt enkelt.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av att bygga upp världar där man kan försvinna in i när inspirationen slår en. Jag skriver som bäst när något tynger, jag drivs av att skriva ur mig och göra världen bättre när den känns lite sämre. Jag är en känslomänniska och jag älskar att hitta sätt att få ur mig allting på.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Många känner med mig – säger att de känner igen sig i mina ord. En del förvånas av vad jag gör, speciellt min omgivning i samma ålder, men är nyfikna och vill ta del av det. Framförallt tycker jag mig känna av att många blir nyfikna av att få se in i någon annan som öppnar sig på det här sättet. Jag får känna mycket motivation från omgivningen med, de vill att jag ska fortsätta så de får läsa vad jag har mer att komma med.

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver alltid på något nytt. I nuläget är det en kärleksroman som jag hoppas blir klar inom ett år, men sedan drömmer jag om att börja skriva inom detektivgenren och utveckla mina världar att skriva i.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Att våga, speciellt våga skriva om det som känns svårast att skriva om. Ta sig över gränser, framförallt att testa sig själv hur man kan skriva bättre och sämre. Se vart man kan ta sig själv, hur det kan se ut. Ibland skriver jag på måfå, om saker jag knappt själv kan måla upp en hel bild av, men som sedan blir till en hel bild tillslut av något jag knappt kunde räkna ut själv i början.

Varför ska man läsa din bok?

För att jag skriver från hjärtat, från någonstans långt därinne där jag egentligen ville hålla dörrarna stängda och låsta. För att jag hela tiden vill skriva fram styrkan i allt därinne som känns svagt.

Vad gör du när du inte skriver?

Jag jobbar med människor, och utöver mitt skrivande så sjunger jag. Mycket av min lyrik från denna bok är ursprungligen låttexter jag skrev till mig själv men som jag förvandlade om till dikter. Jag bloggar, fotar och sysselsätter mig mycket med smink och skönhet. Alla de kreativa utloppen jag finner intressant sätter jag gärna mina händer på.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vem som helst som vill våga få känna utan att känna sig sorgsen eller ensam. Jag vill söka upp alla de känslomänniskor som finns därute, som antingen gömmer sig eller som är helt öppna för det, men som har gemensamt att de vill få utlopp för det.