Berätta om din bok!
Jag vill berätta om hur jag har blivit orättvist behandlad av psykiatrin under många år. Det ser inte ljust ut och jag vill dela med mig av mina erfarenheter för jag vet att jag inte är ensam om min situation. Boken är min historia.
Hur kom boken till?
Att skriva boken blev mitt sätt att försöka förändra min situation för jag ser ingen annan utväg, jag vill fortsätta leva mitt liv och känner mig hindrad av myndigheter. De har aldrig velat lyssna på det jag säger så jag skrev boken för att få berättelse hörd.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Allt i boken är sant så jag visste från början vad jag ville ha sagt, jag minns allt som jag har blivit utsatt för och det är ingen fantasi så jag skrev bara direkt ifrån hjärtat.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det känns som att jag och andra i liknande situationer inte blir hörda, vi blir bortglömda utan att få prata ut om våra upplevelser i vården, från vårat perspektiv. Inspirationen kommer i från mitt hopp om att det inte ska få fortsätta på det här viset.
Skriver du på något nytt nu?
Nej, inte för tillfället. Den här boken känner jag behöver komma ut, det handlar om mer än nöje - det handlar om mitt liv!
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Tro på dig själv och låt inte vad någon annan tycker hindra dig från att skriva om det som du tycker är viktigt, på sitt sätt.
Varför ska man läsa din bok?
Många har ingen aning om vad som händer inom psykiatrin bakom de stängda dörrarna. Den ser väldigt civiliserad ut om man ser på utifrån men det som jag har upplevt i den så kallade vården ska ingen behöva gå igenom.
Vad gör du när du inte skriver?
Jag umgås mycket med släktingar och vänner, vi tar en fika tillsammans och pratar. Jag gillar att vara ute i naturen också.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Jag vill att makthavarna, politikerna, ska läsa min bok för att påverka de orättvisor som sker inom vården. Alla borde få veta vilka problem som finns inom psykiatrin så boken är riktad till de som tror på ett rättvist samhälle där folkets åsikter och synpunkter spelar roll.