Berätta om din bok!

Min bok handlar om hur många människor hamnar vilse på livets stig trots att vi i västvärlden har de bästa förutsättningar som man kan önska sig. Jag försöker att resonera och finna orsaker till den psykiska ohälsan men också inge hopp och framtidstro för de som är påverkade av en hög stressnivå genom att ge redskap och kunskap kring hur man kan tänka och handla för att finna kraft, styrka och beslutsamhet för att hitta en nyorientering och nya livsval som stärker dig som individ. Målet är en ökad stresstolerans men även lägre stressnivå.

Hur kom boken till?

Boken har vuxit fram successivt, från anteckningar, böcker och funderingar som har legat i byrålådan tills det successivt blev så mycket material att tanken slog mig att detta kanske är något som jag borde dela med mig av för att hjälpa andra.

Var det en färdig ide eller växte den fram under skrivprocessen?

Tror att hela boken har vuxit fram genom mina erfarenheter och intresse av stressrelaterade problem. Själva strukturen i upplägget har nog skapats under processen.

Vad får dig att vilja skriva?

Jag ville förmedla något som jag anser som väldigt viktigt. Det finns mycket skrivet i ämnet men ofta är man då inriktad på en del som tex yoga, mindfulness eller KBT etc. Jag försöker att delge en mer holistisk bild kring både problemet men även vid behandlingsstrategierna.

Vad inspirerar dig?

Att nå ut med ett viktigt budskap. Det är både lite otäckt men även väldigt spännande.

Skriver du på något nytt nu?

Nej det gör jag inte just nu. Har dock några planer men få se om tiden räcker till att förverkliga dem.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Du måste räkna med att det tar tid, så preparera dig med tålamod och var beredd på att det tar längre tid än vad man initialt beräknar. Det är mycket troligt att du får redigera om många gånger. Det är viktigt att man har olika typer av personer i sin omgivning som är beredda att läsa igenom det du har skrivit, bra om inte alla är ja sägare, även om de också är viktiga, men man behöver även få tydlig, saklig och tuff kritik även om den svider ibland.

Varför ska man läsa din bok?

Min bok bör man läsa då den är inriktad på personlig utveckling och förhoppningsvis bidrar till att förebygga ohälsa och gör att du blir starkare både själsligt och fysiskt. Det gör att din hälsa kommer att bli eller förbli stark i framtiden så att du kan njuta av allt annat som livet erbjuder dig.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver arbetar jag som sjukgymnast, umgås med min familj och vänner. Gillar också att träna. Tillbringar mycket tid ute i skärgården men tycker även om att vara i stan och nyttja allt utbud här som teater, musik, bio men även härliga restaurangbesök i goda vänners lag. Men jag kan även njuta av att inte göra någonting alls.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Boken är till för alla både för den som inte är drabbad av stressrelaterade problem då den även kan vara förbyggande. Men självklart önskar jag att de som börjat få symptom kan läsa boken och därav få hjälp att finna en väg för att förebygga en tydlig försämring men även de som har haft ett utmattningssyndrom och nu behöver stöd i sin rehabilitering och konvalescens. Jag vågar säga att den är bra för alla som har ett intresse av att investera i sin hälsa.