Berätta om din bok
Romanen utspelar sig på en prästgård, någonstans i Norrland, där en grupp människor inbjuds till att "skapa under fria former" under en veckas tid. Dessa personer är för varandra helt obekanta och har olika syften med vistelsen. Det visar sig att det inte är enbart lusten att skapa som för dem samman, utan det handlar för vissa om att göra upp med sitt förflutna, att ställa tillrätta, innan det är för sent. För andra handlar det om livsmod och tillit, om villkorslös kärlek, men även om kärleken till livet. Det finns en historik kring prästgården, där Sara bor tillsammans med sin familj, som är av stor betydelse. Huset rymmer många goda minnen, men även mörk, undangömd smärta som obevekligen måste upp till ytan.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Den fanns redan klar i huvudet, behövde bara finjusteras lite.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag bär alltid på den där kittlande känslan av att bara få sätta mig ner och skriva, jag bär känslan inom mig bara. Idéer dyker upp och jag tänker att: det där skulle kunna bli en bra berättelse. Jag inspireras nog mest av allt vackert som vi har runt omkring oss.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Min omgivning reagerade positivt. De vet hur jag brinner för att skriva och känner till min längtan att få mer tid för mitt intresse. Barndomsvänner är inte alls förvånade, de kommer ihåg att jag skrev både på fritiden och älskade att skriva uppsatser i skolan.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har en idé som jag vill arbeta vidare på, men först och främst ville jag komma ut med Glädjetårar.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Läs ditt manus om och om igen. Be någon/några läsa ditt manus och ha dem som ”bollplank”. Få manuset korrekturläst. Ge inte upp om inget bokförlag svarar positivt på ditt manus. Ge ut den själv! Tro på dig själv! Låt inga andra komma mellan dig och din dröm!

Varför ska man läsa din bok?
När jag skrev min roman "Glädjetårar" ville jag berätta en vacker historia som berör, rör vid själ och hjärta för att läka och för att komma till insikt. Jag hoppas att den inspirerar och väcker tankar om livet och om vikten av att ta tillvara på och leva i nuet. Detta är mitt sätt att försöka bidra till att minska stressen i vardagen. Min förhoppning är att den öppnar dörrar till att ta tillvara på stunden vi befinner oss i och att njuta av den här och nu.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som administratör och beröringspedagog (ger Taktil Stimulering) på en företagshälsovård. Jag försöker hålla mig i form med promenader och jogging, när lusten faller på. Älskar även att vara i sommarstugan där jag läser och fiskar.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Kvinnor 30+

Köp boken här!