Berätta om din bok!

Det är en samling korta berättelser ur den politiska världen, där jag levde under drygt sex år som politisk sekreterare. Den beskriver i satirisk form en del om vad som händer med våra skattepengar när de kommer i händerna på de politiker vi har röstat in i olika kommunala nämnder och styrelser.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Det har varit en mångårig dröm att skriva en bok. Jag har gjort åtskilliga försök tidigare utan att lyckas. Nu hade jag möjlighet att ta ett sabbatsår och kunde då fokusera fullt ut på skrivandet. Att boken till slut blev i formen av en ”sagobok” var något som växte fram alltefter kapitlen skrevs.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag har alltid älskat att skriva. Jag är journalist i botten och har alltid varit fascinerad av språket som redskap och vapen, och älskar att fördriva tid framför tangentbordet och se hur bokstäverna liksom flyger på plats och bildar läsvärda ord och meningar.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Jag har fått så mycket stöd och så mycket peppning, och särskilt nu när boken ligger färdig har jag fått oerhört mycket uppskattning och ryggdunk. Jätteroligt!

 

Skriver du på något nytt nu?

Jag skriver på en bok i en helt annan genre. Det är en seriös bok, som utspelas i nutid i Örebro och som förhoppningsvis ska bli större, längre, bredare och djupare – alltså en roman! Vi får se vad som händer.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag är så ny i det här gamet så det vore väl lite förmätet av mig att ge andra tips. Det enda skulle vara att ta chansen och försöka. Och att inte ge upp!

 

Varför ska man läsa din bok?

Det lockar till en hel del skratt, men manar också till eftertanke. Vad är det våra skattepengar går till och vilka är människorna som vi har valt att förvalta dessa många miljarder?

 

Vad gör du när du inte skriver?

Funderar på vad jag ska skriva härnäst! Skämt åsido, jag kommer efter årsskiftet att börja som projektledare för ett säkerhetsprojekt inom förskolan, något som ska bli otroligt roligt och inspirerande. Men jag räknar med att kunna lägga mycket tid på mitt pågående bokprojekt också.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som är intresserade av politik och samhällsfrågor i stort, och kanske även de som inte är det men som vill lära sig lite – och samtidigt skratta lite!