Berätta om din bok!
Grävlingen är en spänningsroman skriven för att ge läsaren några timmars anspråkslös förströelse, lite som att gå på bio. Boken handlar om Olaf Robson, som släpps efter 6 år på Kumla där han suttit som dömd för mordet på sin hustru Anna. Ny bevisning ger honom en andra chans och efter frigivning tar han sig till Kalmar för att ta hand om sin brors restaurang. Efter en rad omtumlande händelser beslutar han sig för att försöka hitta den verklige mördaren. Han slår sig ihop med en udda figur vid namn Gerhard Wellington Moberg och de ger sig ut på en jakt efter en person de kallar Grävlingen. Spåren leder till Nya Zeeland och speciellt till morden vid Te Mata Peak 1987. Slutligen kommer sanningen fram och historien slutar med en dramatisk uppgörelse på Upper East Side Manhattan, New York.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Mina böcker växer alltid fram och får efterhand eget liv. Det enda jag visste från början var att jag ville skriva om Nya Zeeland.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Händelser, något jag får höra, läser eller ser, det mesta inspirerar mig. En läkarkollega berättade en morgon i fikarummet hur man jagar grävling och det snodde jag direkt. Nästan allt jag skriver om min bok har hänt på ett eller annat sätt, men när min fantasi processat färdigt alla fakta är det totalt förändrat och, tack och lov, långt från verkligheten.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Sätt dig ned och se vad som händer, ge inte upp. Det kan ta flera timmar eller dagar innan det börjar välla fram saker och då gäller det att vara beredd. Skrivandet är en märklig syssla, lite som hypnos. De flesta kan försätta sig i skrivtrans, men för att nå dit gäller det att våga släppa kontrollen.

Varför ska man läsa din bok?
Det finns inget särskilt skäl, min bok är inte viktig att läsa, men om man är sugen på att fly vardagen för en stund så är man välkommen in i min värld. Den är befolkad av udda själar och fylld av märkliga händelser.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag läsar andras böcker och trivs annars utmärkt med mitt arbete som läkare.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
De där ute som tänkt läsa en bok någon gång, men inte kommit sig för.

Köp boken här!