Berätta om din bok!
Första delen av en engelskspråkig mangaserie. Den här delen av mangan har fokus på att presentera flera av huvudkaraktärerna, vilka man kommer att få följa på en lång och otrolig resa. Det handlar om att lära känna och acceptera varandra, sina brister till trots -  riktig vänskap ser förbi alla gränser.
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Idén till just den här boken har varit klar i flera år men i och med att den är tecknad, och inte bara skriven, har det tagit mig lång tid att rita klart allt. Under tiden jag jobbat på den här boken har jag även arbetat på resten av historian, vilken har blivit större, längre och bättre på alla sätt och vis.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Skapandet. Att få se sina idéer få liv och att kunna låta andra ta del av ens alster. Om så bara en enda person visar intresse och uppskattning för det jag gjort, är det helt klart värt det. Min innersta önskan är att boken ska kunna ge underhållning till sin läsare. Gör den det, om än kort, sporrar det mig att fortsätta och att bli bättre. Många saker i boken är hämtade ur verkliga livet.
Kort sagt är det alla läsare som inspirerar mig.
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Att min länge omtalade bok faktiskt blev tryckt och utgiven har bemötts riktigt positivt. Vänner och framförallt familj tycker det är riktigt coolt att jag gjort det här.
En riktigt skön känsla för mig.
Skriver du på något nytt nu?
Jag jobbar på fortsättningen av serien. Även om manuset är klart finns det alltid rum för ändringar. Det tillkommer nytt material hela tiden. haha
Försöker låta bli att inte komma på nya saker att skriva om, vilket är svårt ibland. Många idéer jag har passar inte in i den här serien och jag känner att det är lite trist att bara släppa dem. Så, fokus på att inte tänka på för mycket annat - just nu.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Kör på! Skriv ner dina idéer på vad som finns till hands när du har tid. Tänk inte på att du måste sitta ner och arbeta järnet för att komma någonstans. En av de roligaste delarna med det här för mig har varit att gå igenom alla notiser och kladdar för att få lite struktur.
Så ta en servett från McDonald's eller en avriven kartongbit från en spagettiförpackning, och skriv ner det du kommit på. Och spara allt! Precis allt! För att sammanfatta - något jag är helt värdelös på - kan vi säga: Skissa, jobba, färdigställ.
Varför ska man läsa din bok?
Helst vill jag ju att man ska läsa min bok för att man själv vill det. Annars skulle jag väl säga för att den blandar både verkliga livet och fantasy på ett kul sätt. Att mangan sedan blir galet spännande i kommande delar är ju också en bra anledning.
Vad gör du när du inte skriver?
Jobbar? När jag inte jobbar på min serie, ser jag en del på olika animeserier, sjunger i duschen och tvingar min sambo att ta promenader med mig (vilket är riskabelt för mig nu under vinterhalvåret då snöbollar av någon "mystisk" anledning, mycket effektivt söker sig till mig). Annars är det inte så jättemycket som händer just nu.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla! Alla som har något intresse av Anime och Manga, om än så litet.