Berätta om din bok!
Min bok är en berättelse om när orken tar slut i väntan på hjälp. Min dotter visade tidiga tecken på att vara annorlunda. Jag sökte hjälp men fick vänta i många år innan hon fick hjälp. Det visade sig att hon hade flera diagnoser. Tidsfaktorn hade gjort att orken hade tagit slut och det förde min dotter ifrån mig. Boken innehållet alla tankar och känslor som jag finns närvarande under hela min dotters uppväxt. Ilska, sorg och frustration men även glädje, stolthet och hopp.

Hur kom boken till?
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? Både och. Jag hade en färdig idé men delar vissa saker ändrades under skrivandet.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det som inspirerar mig är att sätta ord på alla de känslor jag har eller har haft. För mig är det en förutsättning att jag känner igen mig i känslan. Jag skriver om människor som har det svårare än de flesta. Jag fångar gärna upp väldigt speciella ögonblick.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Några visste att jag skrev men många har reagerat med viss eller stor förvåning.

Skriver du på något nytt nu?
Jag skriver alltid lite men vi får se vad det leder till. Jag hoppas att det leder till ytterligare en bok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Bestäm dig. När du gjort bör du hitta en form för ditt skrivande. Själv skrev jag när inspirationen fanns men samtidigt under viss schemalagt struktur.

Varför ska man läsa din bok?
För att den berör. Det är en viktig bok. Ja tror att boken både är blandning av en känslomässig berg-och dalbana och samhällsviktig. Alla känner igen sig i känslan för sina barn men inte alla vet hur många föräldrar i vårt avlånga land får kämpa varje dag för barnens välmående.

Vad gör du när du inte skriver?
Då arbetar jag med personer med NP - diagnoser. Jag engagerar mig även i den anhörigförening, NP Vision som jag ordförande i. Jag går på sportevenemang och försöker umgås med min familj så mycket jag hinner. Jag gillar också att resa.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Egentligen alla människor men måste jag välja ut några så är det förskole och skolpersonal. Barn med särskilda behov kan då förhoppningsvis ”plockas upp” tidigt och få den hjälp de så välförtjänt behöver.

Köp boken här!