Berätta om din bok!

Min bok handlar om en kille i 50-talets Sverige vars väg i livet stakas ut av en rad slumpmässiga möten. Det är en bok blandat med tragik och komik.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Inspiration till boken är en blandning av allt från tv-program till faktamaterial om hur det fungerade förr i tiden i samhället. Bokens resa hade jag ganska snabbt klart för mig sen formades den under skrivandets gång och personerna i boken förde den åt vissa håll.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Skriva är något jag alltid tyckt varit kul även om det inte mynnat ut i böcker tidigare. Massor av saker inspirerar mig te x spinna på något man hör i affären eller människors handlande.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

De tyckte det var jättekul. Tror många blev lite förvånade också.

Skriver du på något nytt nu?

Jag har börjat på lite nytt, men tidsmässigt så får det ligga på is ett tag.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Nej, det har jag väl inte. Jag är ju själv ny på detta. Det råd jag kan ge är om man bara börjar skriva lite på något man tänker på så har man startat historien och personerna i den boken kan lätt föra den vidare.

Varför ska man läsa din bok?

Min bok ska man läsa om man vill komma ut i en värld där alla möten kan leda till både gott och ont. Försvinna in i en annans värld och livsöde, sen när man läst klart den så kanske man får sig en funderare och tänker på ens egna möten som fått en dit man är. På gott och ont. Längs bokens gång så hoppas jag att man drar lite på smilbanden också.

Vad gör du när du inte skriver?

För tillfället så har vi just köpt hus som har lite renoveringsbehov så vi har tankarna fulla på huset. Annars umgås jag helst med sambon och barnen eller tittar på fotboll.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Det är en bok för alla åldersgrupper. Gammal som ung. En må bra bok med lite djup och komik.