Berätta om din bok!
Doris kom till världen, 9 månader efter att hennes mamma blivit våldtagen. Hennes barndom var stundtals kärlekslös och tuff. Hon blev allt mer hårdhudad. Snabbt blev hon en av ledarna och mobbarna i skolan. Tonårsperioden var party, sex och hålligång. Hon utnyttjade männen och lärde sig den hårda vägen till framgång. Följ hennes väg i livet, familjen och karriären på vägen mot den absoluta toppen. Kommer hon att lyckas? Någon ville också se henne dö.
Hur kom boken till?
Jag har skrivit till och från i livet. Allt sedan jag som nioåring fick ta emot ett pris av Astrid Lindgren, som Svenska Dagbladet delade ut. Många års erfarenhet av livet, har givit mig inspiration till att skriva spännande romaner. En bok ska fängsla läsaren från första till sista sidan. Jag växte upp på femtiotalet i Vällingby och ville därför att miljön delvis skulle utspela sig där. Nu är rätt tid i livet för mig att skriva. Det här är min andra roman. Den första, Kommunalrådet som försvann, kom ut för ca 1,5 år sedan.
Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Boken har vuxit fram efter hand. Men jag hade en ungefärlig idé vad den skulle handla om.
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Allt som händer ikring mig samt erfarenheter från mitt och andras liv.
Skriver du på något nytt nu?
Ja. Vi får se när den blir klar. Den kräver väldigt mycket research.
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Gräv där du står och få inspiration till det som händer ikring dig. Men skriv inte om dig själv. Det vill ingen läsa om du inte är en kändis förstås :-) . Man måste inte gå en skrivarkurs. Varför ska alla böcker få samma "form"? Har du känsla för att skriva så skriv!
Varför ska man läsa din bok?
Om man vill ha en mysig, spännande nyskriven roman som ger avtryck, ska man läsa min bok.
Vad gör du när du inte skriver?
Då är jag bland annat skådespelare, statist och fritidspolitiker.
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla från femton år och uppåt, som gillar romaner och spännande böcker.