Berätta om din bok En fjärils kamp!
 
En Fjärils Kamp handlar om en yttre och en inre kamp i huvudpersonen "Andreas" liv. Andrea blir tvingad till att vara målsägande mot sin man emot hennes egen fria vilja och har samtidigt svåra problem med ångest och ätstörningar. En söndagsmorgon vaknar hon upp på ett sjukhus helt blodig med en sårskada mitt på huvudet. Alla verkar tro att det är hennes man som har tillfogat henne skadorna, men Andrea vet att skadorna beror på något helt annat. Från och med den dagen blir hon tvingad att kämpa emot båda problemen, både orättvisorna och sin egen sjukdom. Tillslut får hon lov att välja. Vad är viktigast? Att bli helt frisk från sjukdomen eller fortsätta försvara sig utan att någon verkar bry sig om vad hon har att säga. Det finns bara en sak hon kan göra...

Hur kom det sig att du beslutade att skriva en bok?
 
Under den perioden jag skrev den här boken var mitt liv upp och nedvänt. Därför kände jag att det var väldigt viktigt att skriva av alla känslor jag bar med mig så jag kunde förstå situationen bättre. Jag hade väldigt problem med ätstörningar just då och boken var som terapi. Den hjälpte mig att bli någorlunda frisk från min sjukdom. Den hjälpte mig dessutom att släppa det hat som jag kände. När jag sedan fick veta av en kompis att man kunde lägga ut den på vulkan.se förstod jag att det var precis en sådan sida jag behövde. Att man själv är anvarig för sin bok och äger den tycker jag känns väldigt skönt. Dessutom är det ett väldigt bra med en sån här sida för alla oss som vill uttycka oss!
 
Berätta om skrivarprocessen! Var boken "färdig" i ditt huvud redan innan du började skriva, eller växte den fram efter hand som du kom fram till hur och vad du ville skriva?
 
Boken skrevs dag för dag från början och sen ren-skrev jag ganska länge. Jag hade länge velat skriva en bok om ätstörningar innan, men det var inte förrän förra året som jag kände att jag var stark nog att börja skriva den. Dock handlar boken om en hel del andra saker som jag inte hade kunnat räkna med när mina planer om en bok först dök upp. En Fjärils Kamp handlar främst om orättvisor.
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Vilka som helst.

Köp Andreas bok här.