Boktitel: Vill inte bara vara mamma

 
Berätta om din bok!

Min bok handlar om en tjej som får sitt första barn. Den handlar om hur hon upplever moderskapet och sig själv i det nya livet. Det är en positiv, men också ärlig, bok. Det kliar i fingrarna på Ella, som är huvudpersonen, och hon lockas in i ett stort projekt som hon försöker ratta vid sidan om sin älskade dotter Olivia.

 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Jag började skriva boken när jag var gravid med mitt första barn. Plötsligt hade jag stoff till den roman jag velat skriva sedan länge! I stort hade jag handlingen klar för mig redan från början, men som sig bör så fick romanfigurerna eget liv och skrev ibland om min planerade historia. Det var tacksamt att ha ett litet liv bredvid sig som utvecklades framför ögonen och konstant förvånade mig. Det gav mig både inspiration och lust att skriva vidare!

 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag älskar att skriva. Mina händer rasslar ner ord som jag knappt hunnit formulera i huvudet. När jag hade som mest flow var det nästan som att läsa en bok som skrevs framför mina ögon. I tyngre stunder var det detta flow jag strävade efter. Det är lustfyllt att gömma sig bakom massa olika karaktärer och få agera utanför sin egen person.

 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Mina allra närmaste blev inte förvånade. Kollegor och bekanta fick nog en mindre chock. Jag talade aldrig om att jag skrev på en bok, så när jag en dag plötsligt sa att jag skrivit en bok, och dessutom under min mammaledighet, så förvånade det en del.

 
Skriver du på något nytt nu?

Nej, nu är det mitt riktiga jobb och hämta/lämna på dagis som gäller, så det finns inte så mycket tid. Kanske vid en framtida mammaledighet. Eller vem vet, kanske börjar jag skriva på nätterna. Om jag ska vara ärlig så kliar det faktiskt i fingrarna...

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag kan bara skicka vidare det råd jag själv levde efter - gräv där du står. Skriv om något du kan och brinner för. Det är tufft att fylla sidor med text så det måste finnas mer än bara en drivkraft att just skriva. Skriv något du skulle vilja läsa själv. Passion lyser igenom.

Varför ska man läsa din bok?

Man ska läsa min roman för att det är en mysig bok med härliga karaktärer med inspirerande liv. Jag blev stärkt och lustfylld av att skriva den och hoppas att människor blir det när de läser den.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver gör jag marknads- och fastighetsanalyser.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag tror att kvinnor har mest behållning av boken på grund av att de känner igen sig själva. Mammor speciellt. Ung eller gammal spelar ingen roll. Jag önskar att jag kanske kan plantera en gnutta hopp och lust genom denna måbra-bok.