Boktitel: "En liten bok om att stå brevid"

 

Berätta om din bok!

 

Min bok handlar om mina tankar och känslor runt min mamma Helenas död, hon dog i cancer när jag var 14 år. Boken är baserad på dagsbokanteckningar som jag skrev under hennes sjukdomstid och efter det att hon dog. 

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 
Idén till boken fick jag nästan direkt när mamma blev sjuk, det väcktes så mycket känslor i mig att jag kände att jag var tvungen att skriva ner dem för att få dem under kontroll.. Det tog dock nio år att för att alla bitar skulle falla på plats. Man måste bearbeta sin sorg innan man kan dela med den till andra, tror jag.
 
 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

Vetskapen att min bok kan hjälpa andra som har varit med om liknande saker... Det är hemskt, så om mina tankar kan hjälpa så är det ju kanon!   
Min inspiration får jag från mamma och andra levande fina, starka, underbara människor. Ingen nämd ingen glömd!

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? 

 

Jag har fått en jättefin reaktion från min omgivning. Jag har föreläst om boken flera gånger och fått massa mail från människor som har läst boken och uppskattat den. Känns nästan lite overkligt, jag skrev den mest i terapi syfte med vissa förhoppningar om att den kunde hjälpa människor i samma situation som jag själv.

 

Skriver du på något nytt nu?

 
Nej jag skriver inte på någonting nytt.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 

 
Nej jag känner inte att jag har något direkt råd, vill du skriva en bok så gör det!

 

Varför ska man läsa din bok?

 
Man ska läsa min bok om man befinner sig i en kris och behöver få hopp om livet! Min bok osar hopp. Jag har varit med om något hemskt men har kommit ur det helskinnad och till och med starkare!

 

Vad gör du när du inte skriver?

 
När jag inte skriver pluggar jag till radiojournalist på Bollnäs Folkhögskola! Skit kul!

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

 
ALLA SKA LÄSA MIN BOK!