Boktitel:
Kära Läkare. Lyssna på Mammor. 
 
 
 
Berätta om din bok! 
 
Den handlar om mamma Judiths oerhörd ensamma kamp för att få läkarna till insikt om att hennes baby kan vara allvarligt sjuk. Läkarna avfärdar hennes oro med att gossens symptom är vanligt förekommande. Gång efter annan skickades de hem, trots mammans många nödrop. Från början omfattade boken ca 300 sidor, men här är den sammanfattad i en lättläst prosalyrik. Läsaren får följa läkarna som i början inte lyssnade och en chefsläkare för barnsjukhus, vars princip var att inte prata med mammor. Kanske hjälper boken andra familjer att bättre stå på sig och ansvariga att bättre lyssna, så medmänniskor slipper uppleva liknande åtta månaders mycket smärtfylld sjukresa.
 
  
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 
 
Allt för ofta skriver media om patienter som skickas hem utan adekvat undersökning för rätt diagnos och små barn tvingas vara i väntrum tills hjälpen kommer för sent. Jag hoppades i många år att vår svenska akutsjukvård skulle blir bättre, så kanske jag inte hade behövt publicera denna bok. Så blev det inte. Mitt behov växte sig starkare och starkare. Den här dramatiska historien måste helt enkelt berättas.  
 
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig? 
 
Jag skriver för att det ger ger mig en sorts skön livskvalitet, där jag stannar upp i drömmars kloka visdomar. Dessutom är
min förhoppning att den här boken skapar debatt som kan få ansvariga att lära sig konsten att lyssna. Jag inspireras när mitt skrivande skapar hoppets lysande stjärnor i medmänniskors och samhälliga förändringsprocesser. 
 
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap? 
 
Min omgivning  har stöttat och uppmuntrat mig jättemycket i mitt författarskap av den här boken. Du måste absolut ge ut boken har jag många gånger hört omgivningen säga. 
 
 
Skriver du på något nytt nu? 
 
Ja, jag skriver på en ny dokumentär.
 
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 
 
Sätt upp målbilder - gå in i magkänslan - ha tålamod när skrivkrampen ovillkorligen drabbar dig -bygg upp nätverk/bollplank - håll i din starka vilja så påbörjad process slutförs - gå skrivarkurser.
 
 
Varför ska man läsa din bok? 
 
En fruktansvärt gripande och stark dokumentär som berör. 
 
 
Vad gör du när du inte skriver? 
 
Friskis & Svettis - är pensionerad friskvård- och beteendeterapeut samt fortfarande lite från och till bollplank i ett storföretag -läser böcker, lyssnar på CD-böcker - tillåter mig släppa loss tankar under långa promenader i naturen - deltar i skön samvaro med vänner, familj och min lilla hund, mm.  
 
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 
Min tanke är att den kan beröra och hjälpa drabbade medmänniskor inkl. anhöriga att stå på sig, så de får adekvat undersökning tills rätt diagnos på allra bästa sätt omgående ställs - icke minst  önskar jag att boken läses av läkare, övrig sjukvårdpersonal, politiker, präster samt används som en berikande lärobok vid läkarutbildning, studiecirklar mm.