Boktitel: Siluetten av en svunnen själ
 

Berätta om din bok!

 

Min bok är en diktsamling (min andra jag ger ut på vulkan). Det är dikter som handlar mycket om livet och döden och alla frågor som man ställs inför när en nära anhörig går bort. Mycket existentiella frågor, såna som man bara kan undra över man kanske aldrig få något riktigt svar. 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

 

Efter min första diktsamling (På en bro över stjärnorna) så kände jag att jag ville gå djupare och dela med mig av mina innersta tankar sedan flöt det på. Jag skrev dikterna till boken på några månader. 
 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

 

Sorgen efter min pappas bortgång driver mig i skrivandet, trots att det är hemskt jobbigt och tungt så driver det ändå mig på något sett framåt. Dessutom inspirerar jag mig av sånt som jag ser, kanske någon människa på en bänk någonstans eller så hör jag ett ord någonstans som jag tycker om och vill ha med i en dikt. 
 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

 

Det är andra boken nu så folk är inte lika chockade. De tycker det är roligt och kul att jag är så driven och inte ger mig efter en bok utan fortsätter med något nytt. 
 

Skriver du på något nytt nu?

 

Ja jag har alltid många projekt på gång, en självbiografisk bok om att vara ung anhörig, en diktsamling och en ungdomsdeckare. Många bollar i luften! 
 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

 

Deadline är viktigt, annars blir du aldrig klar! Låt andra läsa igenom, var inte rädd för respons. Konstruktiv kritik är ovärderlig. Om du inte tror att du kan skriva på grund av grammatik och alla regler så tycker jag att du ska satsa på dikter, många vågar nog inte för att det kan anses lite smålöjligt, men en dikt kan handla om precis vad som helst och vara skriven hur som helst, så skriv tills pennan glöder vetja!
 

Varför ska man läsa din bok?

 

För att den ger både ett nytt perspektiv på dikter samtidigt som den berättar min historia om hur det är att liva mellan livet och döden, när man är en sjuk förälder och livet hänger på en skör tråd, jag tror folk kan känna igen sig. 
 

Vad gör du när du inte skriver?

 

Jag målar, spelar gitarr, går i skolan, fotar och hittar på nya roliga projekt att genomföra.
 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
 

Anhöriga till dementa, de kan nog känna igen sig och kanske tycka att det är en tröst att någon har gått/går igenom samma sak.