Boktitel:

Tretton Principer För Succé I Livets Spel.
(Det som skolan borde lära ut men inte gör)

 

Berätta om din bok!

Den skall kunna vara ett verktyg för de som exempelvis vill vidare i livet mot sina drömmar. För de som inte funnit sin dröm men vill ha hjälp. För de som har fastnat på vägen mot sin dröm, listan kan göras lång.

Jag pratar om att göra succé i livets spel, det är viktigt att förstå att denna succé är högst personlig för alla. Succé är inte alltid pengar, karriär. Det viktiga är att du gör det som gör ditt liv rikt och ibland eller även ofta så behövs något form av ett verktyg.

Jag brinner för att se människor utvecklas och kunna uppnå eller kämpa för sitt eget välbefinnande och sin egen framgång.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den har vuxit fram under 5-6 års tid, jag har genom åren samlat på mig mycket angående personlig utveckling och att uppnå sina mål. Detta har kommit genom att läsa mycket, lyssna mycket och deltagit i mycket avseende detta. Sedan får vi inte glömma min egen långa erfarenhet som egen företagare och  att ha  verkat i olika ledarroller.

Det finns ganska mycket litteratur utgivit på engelska, ofta av i USA verksamma personer.

Jag ville göra någon form av sammanfattning av allt, plus all min egen erfarenhet skriven på svenska.

Vi kan säga att bokens budskap och vad jag ville kommunicera hade jag klart för mig, men att det skulle ta ca. tre år innan den blev färdig hade jag inte trott.

En orsak till att den tog tid var att när jag först trodde att den var färdig, så tog det ytterligare ett halvt år innan den nu kommer ut. Detta är jag emellertid mycket tacksam för, det berodde helt enkelt på att jag valde att lyssna på den mycket professionelle Lennart Gullbrandssons ytterst kreativa kritik. 

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Känslan av att försöka hjälpa till med de medel jag kan, för att vara med i processen av att utveckla människor, och genom det vår värld. Det gäller för var och en av oss att bidra med det vi kan.

Sedan går det naturligtvis inte att komma från, den underbara känslan när en bok äntligen är färdig, efter allt det arbete det innebär.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Oj, har du skrivit en bok?

Människor med en egen styrka och tilltro till sig själva, har ofta uttryckt sig: Vad roligt!

När kommer den ut? Vad handlar den om? Hur känns det att ha skrivit en bok? med mera.

Människor som har lätt att hänge sig åt avundsjuka, med andra ord har låg självkänsla av varierande orsak: Vad handlar den om? Jaha! Sedan är det slut.

 

Skriver du på något nytt nu?

Har fyra olika projekt, varav ett ligger före de andra och kommer troligtvis att ha titeln: ”VemStyrDittLiv”.  

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Det gäller att ha passion för det du vill skriva om, det kommer att ge en mer äkta och trovärdig bok. Det kommer också att hjälpa dig genom alla de hinder som oundvikligen kommer under resans gång och i synnerhet om det är den första boken.

Det krävs uthållighet, många är de som startat, men det är få som slutfört en bok fullt ut.

Det krävs att du verkligen tror på det du gör och att vara fokuserad på hur du valt att lägga upp boken.

Jag personligen anser att det är av yttersta vikt att låta någon professionell titta igenom materialet innan du gör det definitivt. Detta även om det kan kosta en del, men jag lovar att det oftast är ovärderligt och i synnerhet om det är den första boken.

 

Varför ska man läsa din bok?

Om du på något sätt vill komma vidare i livet, men behöver något stöd, kanske nya idéer, du kanske har fastnat där du är, då skall du läsa denna bok. Ett exempel kan vara om du skall skriva din första bok, jag lovar dig om du saknar för många av de principer som jag beskriver, så blir det svårt att komma fram till en färdig bok.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag verkar som Inspirations och Prestations coach, med inriktning på att vi skall kunna ta kontrollen i och över våra egna liv. Genom detta bli starkare som person, medmänniska och  medarbetare. Detta görs via projektet ”Livets Spel Och Hur Du Kan VINNA Det”. Detta innehåller olika verktyg såsom seminarier, föredrag, coaching, bloggen ”VemStyrDittLiv” med inriktning på Personlig utveckling och attityd.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Handlingsorienterade, fritänkande och öppensinnade personer som är nyfikna, vill ha en förändring eller utvecklas till nya nivåer.