Boktitel: Morgongåvan

Berätta om din bok!
Det är en spänningsroman, en psykologisk thriller, skulle man kunna säga. Ett relationsdrama som utspelar sig i Stockholms innerstad. Jonas, en psykisk sjuk man, utser den vilsna konstnärssjälen Nathalie till sin älskade och bestämmer sig för att göra henne till sin. Bokens karaktärer och livsöden knyts samman och saker och ting är inte som de först verkar. Det handlar om ödets makt, sökandet efter kärlek och i viss mån om ondskans varande eller icke varande. Det finns orsaker till all Jonas blivit som han blivit och jag hoppas förmedla en nyanserad bild av honom - den ”onde”. Han gör hemska saker, men har också själv varit utsatt för hemskheter. Han är ett skadat barn i en mans kropp.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Jag hade inte någon färdig idé i huvudet. Det intressanta i början var att skriva fram karaktärerna. Lära känna dem. Sedan utkristalliserades idéerna kring relationerna mellan dem och själva intrigen.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Människor! Relationer. Och viljan att förstå - tillsammans med ambitionen att skapa förståelse för - bakgrunden till människors olika sätt att agera.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Positivt. Jag har fått mycket stöd och uppmuntran på vägen. Och jag har involverat flera av mina nära och kära i processen på så sätt att de fått läsa manus och tycka till. Det har varit värdefullt för mig!

Skriver du på något nytt nu?
Just nu ägnar jag mig helhjärtat åt lanseringen av Morgongåvan, men sedan ska jag förmodligen sätta mig ned och skriva igen. I huvudet har jag idéer till fler bokprojekt.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Bara skriv på! Ocensurerat till en början. Sedan kan man gå tillbaka och ändra, stryka och stuva om i texten!

Varför ska man läsa din bok?
Därför att man får kliva in i en Stockholmsmiljö fylld av spänning, kärlek och en del oväntade vändningar. Förhoppningsvis har man lärt sig något om människan på kuppen – det är i alla fall min ambition.

Vad gör du när du inte skriver?
Då tar jag hand om mina två barn som går deltid på dagis, hänger med familj och vänner samt sjunger i ett coverband. Funderar också på hur jag bäst ska förvalta och förmedla mina kunskaper som psykolog och journalist. Nu har jag provat på romanformen!

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Alla!