Boktitel:
"26 Gotland Runt - så blev mitt seglarliv" 
 
Berätta om din bok!
 
I boken beskriver jag min och min familjs utveckling från absoluta landkrabbor till båtmänniskor och seglare från åren 1968 - 2008. Jag berättar om många av de över 250 kappseglingar jag fick övervara med samma kamratgäng, först i båtar av Vega- och Ballad-typ sedan över till 35-fotaren Stratus. Jag berättar hur våra kunskaper ideligen växte för att till slut bli till mästare i de klasser vi ställde upp. Jag berättar också om familjens seglatser i våra egna båtar, om alla de äventyr och glädjestunder vi fick uppleva i Vegan och Comfort 32-an, inte minst med olika eskadrar men också på egen köl till främmande hamnar.Jag berättar hur vi fick nya kamrater och om allt vad de betytt för oss. Helt enkelt hur seglingen totalt förändrade våra liv.
 
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 
Boken växte fram under ett 30-tal år med våra noggrant förda loggböcker som bas. Samt ett växande intresse för segling i en flytande "sommarstuga".
 
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
 
Som journalist har skrivande alltid varit en naturlig sak. Jag har alltid varit mycket filmintresserad. Som redaktionssekreterare på TV-Expressen gavs mig möjlighet att samla material om mina "hjältar", vilket resulterat i mina böcker om Thor Modéen "Strålande tider, härliga tider", boken om Åke Söderblom samt senast "Sture Lagerwall  teatergeni - och busfrö". Jag har dessutom extraknäckt för tidningen Segling och andra publigationer. 
 
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
 
Vad jag vet enbart positivt.
 
 
Skriver du på något nytt nu?
 
Ja ett ännu hemligt projekt.
 
 
Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
 

 

Tveka inte - skriv !

 
 
Varför ska man läsa din bok?

 

 
Även andra än "båtfolket" kan ha nöje av att läsa hur vi som "söndagsseglare" växte med uppgiften till semiproffs. Dessutom  hur kamratskapet betydde allt.
 
 
Vad gör du när du inte skriver?
 
Allt som kan roa en pensionär när inte kroppen säger ifrån.
 
 
Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla som gillar friheten på sjö och hav i sol och vind.