Boktitel: Den gröna linjen 

 

Berätta om din bok!

Den handlar om sökandet efter en pojke som försvinner i samband med invasionen i Cypern 1974. Många år har gått, men ny information gör att sökandet tar fart på nytt. Det handlar även om vänskap och om kärlek mellan människor.

 

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Idén kom en gång när vi var på en semesterresa i Cypern och jag såg gränsen mellan den grekcypriotiska sidan och den turkcypriotiska. Grundidén var färdig när jag började skriva, men detaljerna växte fram under skrivandets gång.

 

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Det växer fram olika historier när jag ser en bild, en rubrik eller hör talas om något som hänt i verkligheten. Historien börja växa i mitt sinne, men efter ett tag kommer en längtan att få skriva ned berättelsen. Inspirationen kommer från alla fantastiska människor som finns och en fantasi som aldrig verkar sina.

 

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Med förvåning och glädje. Jag har skrivit utan att någon känt till det och de flesta blev förvånade att jag skrivit så mycket utan att de vetat om det. Sedan tyckte de att det var spännande att få läsa boken. Mina syskon gav boken med väl godkänt och det kändes underbart för mig.

 

Skriver du på något nytt nu?

Ja, jag fortsätter med fler berättelser som vuxit fram i mitt sinne och försöker just nu att sätta ord på en sådan berättelse.

 

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Jag känner att jag fortfarande är en nybörjare på detta och tror inte att jag är rätt person att ge goda råd. Det enda "råd" jag skulle vilja ge är att för mig var det ett stort steg fram när jag gav ut min bok och började vara öppen med mitt skrivande. Det var mycket lättare sen.

 

Varför ska man läsa din bok?

Det är en lättläst och spännande bok med mycket hjärta. Det är en bok som kan vara svår att lägga ifrån sig, men jag tror att man mår bra av den.

 

Vad gör du när du inte skriver?

Jag arbetar som ekonom på Umeå Universitet.

 

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag gav i första hand ut den för min familj och mina vänner, men då de gillade den vill jag att fler ska läsa den. Jag tror att det är en bra bok att ta med sig på semestern eller i bussen på väg till jobbet.