Berätta om dina böcker!
Det gäller två böcker, som jag samtidigt publicerar. Storhetsvansinne och Fritz Lennarts Blogg, den förstnämnda är en roman om konstnären Johan Fontén och författaren Nisse Krans.  Dessa två människor är alltid i dispyt med varandra och konflikter avlöser varandra. Deras gemensamma kvinnliga bekanta försöker blidka deras hetsiga ordflöden. Boken är fristående och kan läsas utan att ha läst min debutroman Överlevarens död. Boken Storhetsvansinne ger som ett plus svaret ”Hur gick det sen”? för de inblandade i den första romanen. I den sistnämnda boken Fritz Lennarts Blogg behandlas bl.a. finanskrisen sett från en investerares sida och dennes plågor att inte ha gått ur börsen i tid, samt kritik mot VD: ar och bankfolk.
Storhetsvansinne skrevs för att jag ville beskriva två konstnärliga personligheter och deras strävan och önskan att slå igenom och därmed kunna leva på sitt skapande. Fritz Lennarts Blogg skrev s för att jag var nyfiken på bloggprocessen.
 
Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det som får mig att skriva är ett starkt uttrycksbehov, nyfikenhet och spänningen att skapa.  Det ger en stor tillfredställelse att få ge ut en bok och detta har inspirerat mig att vilja fortsätta med författandet.
 
Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Mina böcker har mötts positivt, och läsarna har gett mer ros än ris. Det har varit glädjande och stimulerat till fortsatt arbete.
Skriver du på något nytt nu?
En ny bok ligger och gror och det är troligt att den får en kickoff snart.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Det bästa råd jag har att ge är : att börja skriva om händelser och erfarenheter man har haft i livet inordnade i en fiktiv historia där man låter fantasin krydda de egna erfarenheterna. Alternativt en bibliografi eller skriva en faktabok i en hobby, som man är väl bevandrad i. Publicera den på vulkans tekniska plattform och känna glädjen med att ha en egen publicerad bok i handen.
 
Varför ska man läsa dina böcker?
Man ska läsa mina böcker därför att de har, verklighetsförankring, ett stänk av humor, och de har även en del kunskap att ge. De är även lättlästa, inga konstigheter.
 
Vad gör du när du inte skriver?
När jag inte skriver, målar jag, seglar i östgötska skärgården och läser romaner och facklitteratur.
 
Vilka vill du helst ska läsa dina böcker?
Storhetsvansinne ska läsas av dem som vill titta in i två konstnärers själ och deras drömmar. Bloggboken ska läsas av dem som med humor vill se tillbaka på finanskrisen och dess elände, samt de som gillar en kritisk röst mot samhällets girigbukar.