Berätta om din bok!
Boken är resultatet av ett privat "projekt" som pågått i lite drygt 20 år.
Inspirerad av aforistikens mästare, G. C. Lichtenberg, och hans sätt att föra "kladdböcker" har jag kontinuerligt skrivit ner mina tankar och infall. Det handlar om reflektioner rörande stort och smått, högt och lågt; mest stort och högt. Men jag skriver inte aforismer med syftet att producera "vackra" eller "slående" formuleringar. Troheten mot "upphovet" är det helt avgörande.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram
under skrivprocessen?

Jag kände efter många års antecknande ett behov av att spara dokumentet på ett säkert sätt. Då är en bok fortfarande oslagbar.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Jag blir uppsökt av tankar. Ibland känns dessa tankar originella och viktiga - åtminstone för mig. Då vill jag förstås få ner dem på papperet eller på hårddisken.

Hur reagerade din omgivning när du plötsligt var publicerad författare?
Jag har publicerat mig tidigare, i forskningssammanhang. Men få av mina vänner och anhöriga känner till mina lite mer "litterära" projekt. De blir nog nyfikna och förvånade.

Skriver du på något nytt nu?
Jag har flera projekt på gång, bl a en diktbok och en roman i form av en hårdkokt historisk thriller från hertig Karls tid. Dessutom jobbar jag på en fotobok.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Se dig inte som författare och ta inte skrivandet så högtidligt. Men ta både dig själv och ditt skrivande på största allvar. Ha alltid papper och penna i närheten!

Varför ska man läsa din bok?
Jag vet inte om man skall det, men om man gör det, så hoppas jag att man kan träffa på en och annan ny och ovanlig tanke.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag arbetar som lärare, vilket är både intellektuellt och socialt krävande. På min fritid fotograferar jag även mycket och driver sajter och bloggar i olika ämnen.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
För att vara min tvillingsjäl bör man ha lite sympatier för moderna riktningar inom filosofi, språk och litteratur, t ex socialkonstruktivism, pragmatik och pragmatism men även för liberalism och –  buddhism. Men alla är välkomna att ta del av min tankevärld. Kanske någon någonstans någongång känner sig träffad av mina formuleringar...
Jag har inte skrivit boken för att göra mig märkvärdig, få applåder eller för att tjäna pengar. Den är allvarligt och uppriktigt menad och helt utan förställning, spekulativa biavsikter eller förhoppningar om någon som helst uppmärksamhet. Blir jag beskylld för att vara pretentiös, så får jag stå ut med det. Det är väl inte alltför vanligt i vår tid att man tar de stora livsfrågorna på allvar.