Berätta om din bok!
Min bok är den första i en trilogi, den berättar historien om exilens folk och om händelser som spänner över åldrarna. Om ödets stora pendel, som svänger mellan ljus och mörker - och drar med sig människornas öden i sitt svall. De stora profetiorna, ödesprofetiorna, vävs i takt med den väldiga pendelns slag. Där varje ljus profetia följs av en mörk tvilling och där mörker likt ljus kan komma att dominera varje ålder av världen.
I centrum av min berättelse ligger en konflikt mellan den nya och den gamla världen - mellan det folk som har fallit ner i mörker och det som hållit sig kvar i ljuset. Båda dessa folk måste följa i profetiornas spår eller gå under, och profetiornas spår leder obevekligt mot drakporten på berget Mesares sluttning, och drakeldarna som kan öppna vägen till bergets hjärta.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
Boken växte fram under skrivprocessen, har varit ett hobbyprojekt under en tid.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?
Det är att komma på själva berättelsen som jag gillar. Men det växer inte fram på något ordnat sätt. Det brukar börja med olika delar. Små stycken, som sedan vävs ihop till kapitel. Jag får idéer lite då och då som jag skriver ned till anteckningar, som sedan blir till kapitel.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?
Dom reagerade positivt. Lite deras "pushning" som gjort att jag gett ut boken till sist.

Skriver du på något nytt nu?
Jag tänkte försöka ge ut några böcker till, så att jag blir varm i kläderna. Första boken är mer eller mindre ett läroprojekt. Har en uppföljare till boken jag skrivit och lite andra idéer på G.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?
Har du något att skriva om så gör det. Det rekommenderas starkt.

Varför ska man läsa din bok?
Det är en intressant fantasybok och historien kommer att utvecklas i nästföljande två böcker.

Vad gör du när du inte skriver?
Jag jobbar som teknisk konsult, på fritiden pular jag med lite egna hobbyprojekt inom data och grafik. Gillar att jogga och resa.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?
Min förhoppning är att dom som läser fantasy ska gilla boken. Men alla är förstås välkomna att läsa den.